Psychologie Magazine: Iedereen is bi!
18-09-2013 07:02:33 | Door: Nico Scherphuis | hits: 6414 | Tags:

Onze seksualiteit is een stuk veelzijdiger dan we zelf vaak denken, blijkt uit onderzoek door Psychologie Magazine onder 1207 lezers. Veel mensen voelen zich in zekere mate aangetrokken tot zowel mannen als vrouwen.

 

De uitkomsten sluiten aan bij grootschalig internationaal onderzoek. Daarin toonde de Amerikaanse wetenschapper Robert Epstein aan dat ruim 90 procent van de mensen 'seksueel fluïde' is.

 

Opmerkelijke uitkomsten:


    •    Vrouwen voelen zich veel vaker aangetrokken tot beide seksen dan mannen. Zo fantaseerde 52 procent van de heterovrouwen weleens over seks met een seksegenoot, tegenover 31 procent van de heteromannen.
    •    38 procent van de heterovrouwen en 18 procent van de heteromannen heeft zich weleens aangetrokken gevoeld tot een seksegenoot.
    •    Bijna eenderde (27 procent) van de heterovrouwen heeft weleens met een andere vrouw gezoend; 10 procent van de heteromannen zoende met een seksegenoot.
    •    Vrouwen gaan ook minder snel twijfelen aan hun seksuele geaardheid: zo zou 55 procent van de mannen twijfelen als hij met een andere man zou zoenen, terwijl dat slechts voor 34 procent van de heterovrouwen geldt.

 

 

Homo, hetero of ertussenin


De grotere seksuele fluïditeit van vrouwen blijkt ook uit wetenschappelijk onderzoek. De druk om heteroseksueel te zijn is voor mannen veel groter, zeggen onderzoekers.


Lees hier het artikel Homo, hetero of ertussenin uit het oktobernummer van Psychologie Magazine en bekijk alle onderzoeksresultaten.

Het oktobernummer van Psychologie Magazine ligt vanaf 19 september in de winkel.

Weet ú zeker wat uw seksuele voorkeur is? Download de vragenlijst en ontdek hoe het écht zit.

 

www.psychologiemagazine.nl

 

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures en stages in media en marketingcommunicatie