PZC en Omroep Zeeland willen nauwer samenwerken
23-07-2014 23:00:00 | Door: Nico Scherphuis | hits: 2923 | Tags:

 

In een brief aan Gedeputeerde Staten van Zeeland hebben het dagblad PZC en Omroep Zeeland steun gevraagd bij nieuwe plannen voor een nauwere samenwerking. De directeuren Monique Schoonen (Omroep Zeeland) en Erik van Gruijthuijsen (Wegener) vragen in de brief om hulp in de vorm van subsidie, maar ook het vrijmaken van eventuele juridische obstakels rond samenwerking.

 

De Provinciale Zeeuwse Courant en Omroep Zeeland vragen de provinciale politiek steun bij het opzetten van initiatieven die de Zeeuwse identiteit kunnen versterken. Het gaat om projecten op het gebied van bijvoorbeeld cultuur, sport, culinair en jongeren. Daarbij denken de mediapartijen onder meer aan het ontwikkelen van apps.

 

Ook willen de bedrijven graag huisvesting delen en samen producties maken op het gebied van kunst, sport, agendaberichten en algemeen niet-onderscheidend nieuws, zoals politieberichten en verslagen van persconferenties. Gezien aanloopkosten en ‘het moeizame verdienmodel’ door onder onder meer de groei van internet en sociale media hopen Omroep Zeeland en PZC dat de provincie kan bijspringen.

 

PZC en Omroep Zeeland vragen deze steun in een brief aan Provinciale Staten. Over hoe die steun er precies zou moeten uitzien, laten de nieuwsorganisaties zich nog niet expliciet uit.

 

De afgelopen maanden is een aantal fracties en het provinciebestuur door beide nieuwsorganisaties bijgepraat over de ontwikkelingen in de regionale journalistiek. Onder druk van toename van het gebruik van internet en sociale media kampt de krant met een dalende oplage, terwijl de omroep te maken heeft met bezuinigingen door de Rijksoverheid, aldus de briefschrijvers.

 

Erik van Gruijthuijsen, directeur/uitgever Zuid Wegener onderstreept dat onafhankelijkheid voorop blijft staan. 'Bij alle journalistieke uitingen die wij doen zal altijd de journalistieke onafhankelijkheid centraal staan', zegt hij in PZC.

 

 

www.pzc.nl

www.omroepzeeland.nl

 

 

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

 Vacatures en stages in media en marketingcommunicatie