Rachid Finge internet-expert NOS Radio 1 Journaal
03-10-2013 07:39:12 | Door: Nico Scherphuis | hits: 3585 | Tags:

Rachid Finge neemt vanaf november het internetnieuws in het NOS Radio 1 Journaal voor zijn rekening. Op regelmatige basis zal hij aanschuiven in de radio-uitzendingen van NOS Nieuws om de luisteraar bij te praten over het laatste tech-nieuws.  Daarnaast gaat hij voor NOS.nl aan de slag om ook daar het publiek op de hoogte houden van ontwikkelingen in de wereld van de nieuwe media.

 

Hoofdredacteur Marcel Gelauff van NOS Nieuws: “We willen het nieuws rondom internet en nieuwe media meer aandacht geven in onze uitzendingen en op NOS.nl. Daarom maken we daar nu ook op onze eigen redactie meer ruimte voor. En ik ben blij dat we daarvoor een beroep kunnen doen op de kennis en ervaring van Rachid.”

 

Rachid kijkt ernaar uit om naast zijn baan als Social Media Coordinator aan de slag te gaan voor het NOS Radio 1 Journaal en NOS.nl: "Ik ben heel blij dat ik weer een beetje terugkeer naar de radio en zo mijn passies voor nieuws en technologie kan combineren. Het is daarnaast heel goed dat we bij de NOS sterk gaan inzetten op internet en nieuwe media. Ik kijk ernaar uit om de voorzet te geven."

 

Al tijdens zijn middelbare schooltijd werkte Rachid Finge als nieuwslezer bij de lokale omroep Holland Centraal. Tijdens zijn studie communicatiewetenschap aan de Radboud Universiteit ging hij in 2005 aan de slag bij de NOS als redacteur voor de radio en Teletekst. Begin 2006 maakte hij zijn debuut als nieuwslezer op 3FM. Later was hij ook te horen op de andere publieke radiozenders. Sinds februari 2013 is Finge Social Media Coordinator bij de NOS. In deze (tijdelijke) functie maakte hij onder andere tijdens de uitzending over de troonswisseling zijn opwachting om de kijker op de hoogte te houden van wat op 30 april gaande was op sociale media.

 

www.nos.nl

 

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

 Vacatures en stages in media en marketingcommunicatie