[Radio] 538Groep en 100% NL brengen spotverkoop onder in gezamenlijk saleshuis One Media Sales
03-09-2013 23:00:00 | Door: Nico Scherphuis | hits: 4835 | Tags:

Medio september brengen 538Groep en 100% NL hun spotverkoop voor 538, SLAM!FM, Radio 10 en 100% NL onder in een gezamenlijk saleshuis: One Media Sales. Dit saleshuis gaat direct al van start met een weekbereik van 5,6 miljoen unieke luisteraars en een marktaandeel van 25 procent in de doelgroep 20-49 jaar.

 

Binnen het huidige economische klimaat biedt One Media Sales kansen door een slimmere inzet van de radiobudgetten en een hoog bereik. Met focus op nieuwe ontwikkelingen in de markt, zoals DAB+ en het gebruik van effectieve doelgroeponderzoeken, onderstreept One Media Sales haar groeiambitie voor het medium radio. One Media Sales stelt haar deuren ook open voor derde partijen. Sublime FM en Efteling Radio hebben al besloten vanaf oktober op exclusieve basis de spotverkoop onder te brengen bij One Media Sales.

 

“Passie voor radio, merken en adverteerders. Bij One Media Sales staan we voor persoonlijke aandacht, deskundig advies en innovatie. Eén van onze belangrijkste drijfveren is de positie van het medium radio binnen de mediamix, samen met adverteerders, media- en reclamebureaus, te versterken.” Roel Willemsen, Commercieel Directeur One Media Sales.

 

One Media Sales gaat een verschuiving teweegbrengen in radioland. Het saleshuis krijgt een ijzersterk en groot team van zo’n dertig radioprofessionals dat zich dagelijks gaat bezighouden met de verkoop van radiozendtijd. Hiermee is het eerste saleshuis voor landelijke commerciële radio in Nederland een feit. In omliggende landen, zoals Duitsland en België, zijn saleshuizen al jarenlang een succesvolle factor in de markt.

 

“De oplossing voor elk radioplan! Als het eerste saleshuis voor landelijke commerciële radio wil One Media Sales voor adverterend Nederland de oplossing bieden voor al haar mediacampagnes. Als de radioexpert biedt One Media Sales de adverteerder en haar adviseurs het beste advies voor de inzet van radio.” Herman ten Cate, Algemeen Directeur One Media Sales.

 

Roel Willemsen heeft zijn sporen in radioland ruimschoots verdiend. Twaalf jaar geleden begon zijn radioavontuur bij Radio 10 FM. Via RTL Nederland (Yorin FM/RTL FM) en SLAM!FM  is Roel terechtgekomen bij de 538Groep, waar hij als Sales Director deel uitmaakt van het MT. In deze jaren heeft Roel zich ontwikkeld van een commercieel talent tot een succesvol manager. Met oog voor zijn mensen en oor voor zijn relaties, voegt Roel positieve energie en commerciële vastberadenheid toe aan One Media Sales.

 

Herman ten Cate is al vele jaren actief in de media, waarvan de laatste vijf jaar als Sales Director en lid MT bij 100% NL. Met brede managementervaring in sales en marketing bij onder meer Radiocorp,  Librium TV (onderdeel TMG), Screenvision en RMB heeft Herman een bewezen en succesvol trackrecord. Zijn ondernemende mentaliteit brengt One Media Sales de noodzakelijke klantgerichte drive. Mede door zijn bureauachtergrond (TMP, Carat) is Herman in staat de wensen van adverterend Nederland om te zetten in de juiste mediaoplossingen. Herman is tevens Bestuurslid van het RAB en Bestuurslid in stichting NLO (Nationaal Luister Onderzoek).

 

538Groep

De 538Groep bestaat uit twee radiostations, twee tv-stations, diverse digitale radiokanalen, een eventbureau en een concept productiestudio: het nummer één radiostation van Nederland ‘538’, hét jongerenradiostation ‘SLAM!FM’, het eerste commerciële radiostation, de muziek tv-zenders ‘538’ en ‘SLAM!TV’, achttien verschillende digitale radiokanalen, eventbureau ‘538Events’ en productiestudio ‘538Concepts’. Wekelijks stemmen gemiddeld vijf miljoen luisteraars af op de radiostations en maandelijks ruim drie miljoen kijkers op de tv-kanalen. De 538Groep is marktleider in vrijwel elke doelgroep. Kijk voor meer informatie op www.538.nl en .

 

100% NL

Met 1,8 miljoen verschillende luisteraars per week is 100% NL het snelst groeiende radiostation van Nederland. 100% NL is het radiostation met ‘De Muziek van Nederland′. Je hoort de hits van onder andere Nick & Simon, Ilse DeLange, Guus Meeuwis, Jan Smit en Gers Pardoel, maar ook klassiekers van Doe Maar, Toontje Lager en Paul de Leeuw. 100% NL is overal in Nederland te beluisteren. Kijk voor de frequenties op  Naast 100% NL start het bedrijf achter 100% NL binnenkort met een tweede landelijke FM zender: Radio 10.

 

www.onemediasales.nl

www.100p.nl

www.538groep.info

 

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie