Radio Veronica-DJ Patrick Kicken brengt Sinterklaas, Wie Kent Hem Niet? terug in de hitlijsten
26-10-2013 23:00:00 | Door: Nico Scherphuis | hits: 5267 | Tags:

De hit Sinterklaas, Wie Kent Hem Niet? van Henk Westbroek & Henk Temming is dankzij Radio Veronica-DJ Patrick Kicken na ruim dertig jaar terug in de Nederlandse hitlijsten. Deze week is het lied uit 1982 nieuw in de Tipparade op nummer 18. Dat maakte de Stichting Nederlandse Top 40 vrijdag bekend.

 

De afgelopen weken riep Patrick Kicken Nederland op het nummer massaal te downloaden om het weer de hitlijsten in te krijgen en dat is nu dus gelukt. Ondanks dat Sinterklaas pas volgende maand in Nederland aankomt, barstte de discussie over Zwarte Piet en eventueel racisme een paar weken geleden al weer los. Om een statement te maken besloot Patrick Kicken on air en via social media een ludieke pro-Zwarte Piet-actie te beginnen. Henk Westbroek en Henk Temming steunen de actie.

 

Radio Veronica-DJ Patrick Kicken: "Sinterklaas en Zwarte Piet horen onlosmakelijk bij elkaar, net zoals een kerstboom bij Kerstmis en eieren bij Pasen. Dat is ook zo mooi aan het refrein van Sinterklaas, Wie Kent Hem Niet?: ‘Sinterklaas! Sinterklaas! En natuurlijk Zwarte Piet!’ Ondanks dat ik ook best een paar negatieve reacties kreeg op mijn actie stel ik voor om te stoppen met de onzindiscussie over Zwarte Piet en lekker met z’n allen Sinterklaas én Zwarte Piet te vieren. Ik trek alvast een zak pepernoten open en roep iedereen op om Sinterklaas, Wie Kent Hem Niet? te downloaden zodat-ie op 16 november, als Sinterklaas in Nederland aankomt, op 1 staat in de Top 40!"

 

Radio Veronica
Radio Veronica is in heel Nederland via de ether, Digitenne, Astra satelliet, mobiele telefoon, Radioveronica.nl en kabel te ontvangen.

 

Radio Veronica is onderdeel van de Sky Radio Group.

 

www.radioveronica.nl

 

 

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

 Vacatures en stages in media en marketingcommunicatie