Random Studio achter virtual reality project Nail Polish Inferno
26-09-2013 16:05:53 | Door: Nico Scherphuis | hits: 5439 | Tags:

 

Digitaal productiebureau Random Studio heeft, in samenwerking met kunstenaar Geoffrey Lillemon, een eigen project gelanceerd onder de naam Nail Polish Inferno. Het gaat om een van de eerste interactieve kunstervaringen voor de Oculus Rift, een virtual reality headset voor 3D gaming. In de omgeving komen karakters die zijn gecreëerd door Lillemon.

 

Digitale vakmensen

De 3D-omgeving uit 'Nail Polish Inferno' werd gebouwd door de digitale vakmensen van Random Studio. De wereld is opgebouwd met behulp van Unity3D, een real-time engine die gebruikt wordt in veel games. De karakters werden met behulp van 3D animatiesoftware tot leven gewekt. De content werd door de digitale kunstenaar Geoffrey Lillemon gemaakt.

 

Projecten voor Nike

Daan Lucas, oprichter van Random Studio: "Onze klanten verwachten van ons dat we van dit soort ontwikkelingen op de hoogte zijn. Samen met hen kunnen we zulke innovaties inzetten voor een relevante merkbeleving. Een voorbeeld is onze klant Nike: zo hebben we onze research met betrekking tot de Microsoft Kinect succesvol kunnen inzetten voor de 'Free Your Run' en 'House of Innovation' projecten, die we deze zomer hebben afgerond.”

 

Over de Oculus Rift

De Oculus Rift virtual reality headset werd gelanceerd op het crowdfunding platform Kickstarter en werd een van de meest succesvolle projecten ooit, dat daar gefinancierd werd. De oplossing zorgde voor een enorme opleving van de interesse in virtual reality.

 

www.random.nu

 

 

 

 

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie