Recordaantal Android-downloads voor NU.nl
25-11-2013 23:00:00 | Door: Nico Scherphuis | hits: 3908 | Tags:

In oktober is de Android-app van NU.nl voor het eerst meer dan honderdduizend keer gedownload. Met dit recordaantal hebben momenteel 1,7 miljoen Android-toestellen de NU-app.

 

In totaal hebben ruim 4,7 miljoen smartphones en tablets de NU.nl-app geïnstalleerd. Via smartphones en tablets met het Android-besturingssysteem wordt al meer gelezen dan op de desktopwebsite van NU.nl. Momenteel komt 70 procent van het verkeer van NU.nl via mobiele apparaten. In het weekend groeit dat zelfs door richting de tachtig.

 

Dat betekent overigens niet dat de 'normale' website niet meer bezocht wordt. Mede dankzij de storm van maandag 28 oktober groeide ook daar het aantal pageviews in oktober, waardoor de magische grens van één miljard gelezen berichten per maand bijna doorbroken wordt. Het liveblog rondom het natuurgeweld werd zelfs ruim één miljoen keer aangeklikt. Volgens de meest recente DDMM online bereikcijfers van oktober is NU.nl daarmee nog steeds het grootste digitale nieuwsmerk van Nederland.

 

In december komt er een Android-app voor NUtech, het jongste lid van de NU-familie. Daarnaast start binnenkort de orientatie van een app voor smartwatches en komt er een open bootcamp om ideeën op te doen voor Google Glass. Ondertussen zijn de 170 deelnemers van NUlab druk bezig met het uitwerken van hun ideeën. Daar zitten veelbelovende plannen tussen, zoals een NU.nl-wekkerapp (die je naast het nieuws ook direct een weerbericht geef), een interactieve nieuwsquiz en een app waarmee bezoekers hun eigen journaal kunnen samenstellen.

 

www.nu.nl

 

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie