Redhotminute helpt Technocon bij internationale uitrol Moving Intelligence-platform
17-07-2013 23:00:00 | Door: Nico Scherphuis | hits: 3585 | Tags:

Full-service internetbureau Redhotminute verzorgt de internationale merkpositionering en uitrol van Moving Intelligence, het location based services-platform van Technocon. Locatiegegevens van smartphones en andere telematica systemen worden hiermee verzameld en benut om bijvoorbeeld het nieuwe rijden te ondersteunen, de rittenadministratie te verzorgen, Pay-As-You-Drive-verzekeringen mogelijk te maken en automatisch hulpdiensten in te schakelen bij een ongeval. Moving Intelligence is het enige cloud-gebaseerde platform wereldwijd dat location based services op deze wijze beschikbaar stelt.

 

Redhotminute ontwikkelde als marketingpartner een positioneringstrategie en een nieuwe website. Daarnaast creëert Redhotminute een nieuwe gebruikersinterface en mobiele applicatie van het Moving Intelligence-platform. Het platform was aanvankelijk alleen beschikbaar in Nederland. Na het succes in eigen land besloot de organisatie om het platform ook internationaal aan te bieden. Moving Intelligence wordt allereerst uitgerold naar het Midden-Oosten en Noord-Afrika.

 

Bij de nieuwe gebruikersinterface van het platform zijn de  front-end en back-end losgekoppeld. Dit maakt het eenvoudig om de gebruikersinterface per land aan te passen zonder wijzigingen te hoeven aanbrengen in de back-end. Niet alleen de taal maar ook het design is hierdoor zonder moeite en in korte tijd aan te passen. Dit maakt het eenvoudig om bijvoorbeeld de leesrichting te wijzigen en de bijbehorende ontwerpaanpassingen snel door te voeren, wat erg nuttig is bij het uitrollen naar Arabische landen. Service providers hebben hiermee bovendien de vrijheid om de interface naar eigen wens in te richten. Ook kunnen zij eenvoudig hun Content Management Systeem koppelen aan het platform.

 

“Redhotminute heeft de juiste kwaliteiten in huis en zij kan snel schakelen”, zegt Lennart Schröer, marketeer bij Technocon. “We hebben een jaar geleden diverse bureaus uitgenodigd om hun ideeën te presenteren. Redhotminute kwam hierbij met de beste adviezen en beschikte over de beste referenties. We werken sindsdien zeer plezierig samen.”

 

“Wij hebben het gevoel dat Redhotminute onze applicatie kan omvormen van een technisch sterke applicatie naar ook een succesvolle marketingapplicatie”, voegt Patrick Horst, CEO Technocon, toe.

 

www.movingintelligence.com

www.redhotminute.com?

 

 

 

 Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie. Job postings gratis