Reed Business media brengt belastingadviseurs naar de cloud
16-09-2013 10:34:15 | Door: Nico Scherphuis | hits: 4245 | Tags:

Op een voor Reed Business Media grensverleggende manier lanceert het mediabedrijf een nieuw product dat volledig in de cloud draait. In samenwerking met COZ Marketing is hier een grootschalige mediacampagne voor neergezet, waarbij Reed Business Media klanten uitnodigdedie hun oude computerserver met een kanon richting een bullseye mochten afvuren.Het resultaat: The day our clients’ servers crashed for the last time.

 

Micha Schipper, Creative Director COZ Marketing: “Na een aantal sessies met Reed Business Media, het team van Elsevier Fiscaal en gesprekken met gebruikers kwamen we tot de conclusie dat servers door klanten gezien worden als een noodzakelijk kwaad. Servers kosten geld, maken geluid, nemen ruimte in, vergen onderhoud, raken vol, zijn vaak onveilig ingericht en willen nog wel eens crashen. We wilden klanten duidelijk maken dat al deze problemen tot de verleden tijd behoren wanneer ze overstappen op Elsevier Nextens. Daarop besloten we een kanon te laten bouwen waarmee de nieuwe Elsevier Nextens klanten hun eigen server een laatste keer -op spectaculaire wijze- konden laten crashen.”

 

“Met deze lancering kiezen wij voor een innovatieve aanpak. We zijn de eerste aanbieder van fiscale software die op deze schaal de stap naar de cloud maakt. Servers zijn nu niet meer nodig vandaar het idee voor de film ‘The day that our clients’ servers crashed’, aldus Sander de Groot, Publishing Director Elsevier Nextens.

 

Door cloud computing kan de belastingadviseur efficiënter en klantgerichter werken terwijl de kosten voor IT omlaag gaan. Intermediairs kunnen nu op locatie bij al hun gegevens en de cijfers gelijk doorrekenen, waardoor klanten meteen weten waar zij aan toe zijn.

 

Werken in de cloud

Met Elsevier Nextens kunnen belastingadviseurs online werken waar en wanneer ze willen. Daarnaast staan alle vertrouwde programma’s achter één inlog en zijn volledig aan elkaar gekoppeld. Ook software-updates en het maken van back-ups zijn niet meer nodig; dat gebeurt automatisch en continu. Kortom, voor belastingadviseurs levert werken in de cloud niet alleen lagere kosten op, maar ook een forse tijdsbesparing. En aangezien Elsevier Nextens op het toonaangevende Azureplatform van Microsoft draait, is het een veiligere manier van omgaan met data dan via een eigen server.

 

Cloudgebruik in Nederland

Investeren in IT-diensten wordt door veel bedrijven gezien als cruciale voorwaarde om te groeien. Uit recent onderzoek blijkt dat 28% van de Nederlandse bedrijfsvestigingen momenteel gebruikmaakt van één of meerdere applicaties die draaien in de cloud . Denk alleen al aan het gebruik van Microsoft 365, Google Drive en Facebook. Na voorlopers zoals het onderwijs en de IT-branche is het nu de beurt aan de belastingadviseurs. Ook de Belastingdienst werkt aan een online berichtenbox voor alle belastingbetalers. “Hiermee zullen miljoenen blauwe enveloppen verdwijnen en wordt het verkeer tussen de burger en de Belastingdienst digitaal,” aldus staatssecretaris Weekers.

 

 

Over COZ Marketing

COZ is gespecialiseerd in de creatie van ‘branded content’ en heeft in de afgelopen jaren spraakmakende campagnes met een miljoenenbereik ontwikkeld voor merken als Zeeman, Heineken en Aegon. COZ werkt nauw samen met productiemaatschappij State31, een bedrijf dat volledig gericht is op het maken van innovatieve online campagnes.

 

Over Reed Business Media

Reed Business Media is onderdeel van één van 's werelds grootste mediaconcerns, Reed Elsevier, en geeft merken uit als Elsevier, Misset Horeca, Boerderij en Zorgvisie. Met meer dan 50 topmerken heeft Reed Business Media een marktleidende positie in tal van B2B en B2C sectoren.

Met passie voor het vak, creëert Reed Business Media 'levende' merken die waarde toevoegen aan mensen en hun business. De merken zijn multichannel, maken geen onderscheid tussen print, online en digitaal en bieden het juiste kanaal, de juiste boodschap en de juiste oplossing voor elke doelgroep.

ElsevierFiscaal en Elsevier Nextens zijn producten van de Data Solutions Group binnen Reed Business Media. Met de softwareprogramma’s van ElsevierFiscaal werkt ongeveer 60% van de belastingadviseurs.

 

www.elseviernextens.nl

 

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

 Vacatures en stages in media en marketingcommunicatie