Regionale omroepen RTV Noord-Holland en AT5 stoppen met Teletekst
04-08-2014 07:57:07 | Door: Nico Scherphuis | hits: 3490 | Tags:

De regionale omroepen RTV Noord-Holland en zusterbedrijf AT5, die specifiek op Amsterdam mikt, stoppen op 1 januari 2015 met Teletekst. Niet eerder namen Nederlandse regionale omroepen dit rigoureuze besluit.


Internetvakblad Emerce meldt dat de regionale zenders Teletekst verouderd vinden. Ze willen zich liever richten op online nieuws. Beide zenders merken een teruglopend aantal bezoekers van Teletekst.


Het is voor het eerst dat regionale publieke zenders besluiten om te stoppen met Teletekst. Het informatie-aanbod van de NPO via deze aloude dienst heeft tot nu toe nauwelijks te lijden gehad onder de concurrentie van internet. Er is zelfs een redelijk populaire mobiele app.


Onder de noemer Ceefax is Teletekst in 1974 ontwikkeld door de BBC. Vanaf de jaren '80 werd de dienst populair in Nederland, toen de meeste tv-toestellen ermee werden uitgerust. De BBC heeft in 2012 al een punt gezet achter de applicatie. Een mogelijke opvolger is HbbTV, waarvan het signaal echter nog niet wordt doorgegeven door de grote kabelbedrijven in Nederland.


Dit najaar al wordt Teletekst bij RTVNH en AT5 uitgefaseerd. Op de tarievenpagina van de Teletekst-dienst wordt hier echter nog geen melding van gemaakt.


www.rtvnh.nl

www.at5.nlVolg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media en marketingcommunicatie