Remotely.tv Social TV Ratings jaaroverzicht - GTST-kijkers meest actief op Twitter
29-08-2013 23:00:00 | Door: Nico Scherphuis | hits: 3983 | Tags:

 

Voor de start van het nieuwe tv-seizoen aanstaande zaterdag 31 augustus, blikken we nog één keer terug op het afgelopen TV-seizoen waarin 17,4 miljoen TV-gerelateerde tweets zijn verstuurd. De finales van muziekprogramma’s waren in het seizoen 2012-2013 de meest getwitterde programma’s, zo blijkt uit de infographic van Remotely.tv. Goede tweede zijn grote sportevenementen, zoals de KNVB Bekerfinale, Champions League en de WK Dartfinale. Met 2,4 miljoen tweets waren TV-kijkers in de decembermaand het meest actief. Mannen twitteren met 52% van de tweets net iets vaker dan vrouwen.

 

Dit jaar introduceerde SPOT in samenwerking met Remotely.tv een maandelijks overzicht van TV-programma’s die de meeste tweets realiseren. SPOT wil daarmee de wederzijds versterkende werking en relatie tussen TV en social media inzichtelijk maken. Tijdens het Mediapark Jaarcongres op 20 juni in Studio 21 op het Media Park in Hilversum presenteerde Mark van de Crommert (CEO Remotely.tv) voor het tweede jaar de ‘Social TV Hitparade’.

 

Van de 8,1 Nederlanders in de leeftijdscategorie 13 tot 49, zijn er 2,9 miljoen actief op Twitter. Het favoriete onderwerp waarover mensen twitteren: TV-programma’s. Remotely.tv houdt daarom bij over welke programma’s het meeste getweet wordt. De finale van het Eurovisie Songfestival op 18 mei was in mei de absolute nummer 1 met 151.991 tweets. Op plek twee staat de finale van The Voice of Holland met 107.841 tweets en op de derde plek Serious Request met 87.796 tweets.

 

Goede Tijden, Slechte Tijden is veruit het meest spraakmakende programma op de buis: 13% van alle TV-tweets gaan over GTST. Met 62 tweets per seconde was de KNVB Bekerfinale PSV-AZ de uitzending met het hoogste aantal tweets in één minuut. 

 

Live TV-Twitter statistieken zijn via  www.remotely.tv 24 uur per dag te volgen

 

www.remotely.tv

 

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie