Rene Pluijm opnieuw op zoek naar culinaire schatten bij RTL4
02-10-2013 15:15:05 | Door: Nico Scherphuis | hits: 6307 | Tags:

 Vanaf 18 oktober zendt RTL4 elke vrijdagmiddag om 16.30 uur een aflevering uit van de 10-delige serie Pluijms Eetbare Wereld, met daarin de culinaire speurtochten en ontdekkingen van chef kok René Pluijm.

 

In deze serie staat iedere aflevering een land of streek centraal, en gaat René op zoek naar de oorspong van eten, waarbij de (eet-) cultuur centraal staat. René is een voorvechter van kwaliteit en echte smaken, wat onlosmakelijk verbonden is met zijn liefde voor voedsel en natuur.

 

In zijn zoektocht wordt René gesteund door een inwoner van het land of de streek, en laat hij zich verrassen door de omgeving en (culinaire) tradities. Samen gaan ze op zoek naar de lekkerste producten, de mooiste streekgerechten, opmerkelijke kook- en eetgewoonten en inspirerende mensen uit de omgeving.

 

Aan het eind van iedere aflevering zal René samen met zijn gids culinair de strijd aan gaan en laten zien hoe de opgedane inspiratie gevangen kan worden in een gerecht uit de streek.

 

Landen of streken die René in deze serie zal bezoeken zijn o.a. Bulgarije, Noord Ierland, Belgisch Limburg, Frankrijk, Italië, Thailand, Madeira en Israel.

 

In de eerste aflevering gaat René op zoek naar culinaire schatten in het nog onontdekte deel van Bulgarije. Hij bezoekt een boerin die nog ver van de bewoonde wereld op authentieke wijze haar eigen yoghurt maakt, ziet hij hoe een lam volgens Bulgaarse wijze bereid moet worden en ontdekt hij de echte shopska salade!

 

Pluijms Eetbare Wereld wordt geproduceerd door Produktiekeuken.

 

www.produktiekeuken.tv

www.rtl4.nl  

 

Dit persbericht is gedistribueerd door ANP Pers Support  

 

                                                                                                Home

 

www.perssupport.nl/apssite/permalink/78047