Rik Sentrop directeur redactie Infostrada Sports
03-04-2014 23:00:00 | Door: Nico Scherphuis | hits: 6247 | Tags:

Infostrada Sports heeft Rik Sentrop aangesteld als de nieuwe directeur redactie. Sentrop treedt per direct in dienst en is redactioneel eindverantwoordelijk voor alle televisieprogramma’s die Infostrada Sports produceert.

 

Sentrop gaat zich inhoudelijk bezighouden met alle sportprogramma’s (zowel live als vanuit de studio) die onder andere op RTL, SBS6, Sport1 en FOX Sports (Jupiler League) worden uitgezonden. Verder gaat Sentrop nieuwe televisieformats en concepten ontwikkelen.

 

Sentrop begon zijn journalistieke loopbaan bij de TROS als verslaggever van Twee Vandaag. Voor deze omroep maakte hij ook sportprogramma’s met onder andere Jack van Gelder. Daarna was Sentrop geruime tijd Hoofd Sport bij John de Mol Producties en verantwoordelijk voor een groot aantal sportprogramma’s waaronder Sport aan Tafel, de voorloper van Voetbal International. In 2003 realiseerde hij de documentaire ‘de Nacht van Fortuyn’ en in 2011 schreef hij het boek ‘Officier van Oranje’. De afgelopen jaren was Sentrop werkzaam bij de AVRO in een gecombineerde functie van programma ontwikkeling en commercieel beleid.

 

“Ik wil binnen deze nieuwe uitdaging motiveren en initiëren. Het is mijn ambitie om gezamenlijk te realiseren dat er nog meer wegen naar Infostrada Sports gaan leiden”, aldus Sentrop.

 

Danny Menken, CEO Infostrada Sports: “Wij zijn erg blij dat wij in Rik een zeer ervaren directeur redactie hebben gevonden. Ik ben ervan overtuigd dat onder meer zijn creativiteit en toewijding ervoor gaan zorgen dat wij ons portfolio van kwalitatieve programma’s flink kunnen uitbreiden. Verder zal Rik veel gebruik gaan maken van onze enorme database aan sportstatistieken bij de ontwikkeling van televisieprogramma’s. Rik gaat in zijn rol als directeur redactie nauw samenwerken met Emiel Gobes die onlangs als productiedirecteur is aangesteld. "

 

www.infostradasports.nl