Rocket Fuel ontvangt EDAA Trust keurmerk voor Online Behavioural Advertising
12-11-2013 17:04:06 | Door: Nico Scherphuis | hits: 3119 | Tags:

Rocket Fuel, het toonaangevende programmatic media-buying-platform, is erkend met het EDAA keurmerk. Dit Europese keurmerk (European Digital Advertising Alliance) is uitgereikt door de certificatie-instelling ePrivacyconsult namens het Online Behavioural Advertising (OBA) Framework in Europa.

 

Rocket Fuel ontvangt het keurmerk door het succesvol implementeren van de regels van het EU OBA Framework bij zijn activiteiten. Het OBA Framework controleert op transparantie bij het verzamelen van gegevens voor het aanbieden van gerichte online reclame.

 

De regels van het EU OBA Framework zijn gebaseerd op de volgende principes: voorlichting, gebruikerskeuze, gegevensbeveiliging, beperkingen voor de ontwikkeling van segmenten om specifiek kinderen te bereiken, educatie, naleving en handhaving en beoordeling. Rocket Fuel voldoet aan al deze principes en is een van de bedrijven in Europa met het keurmerk.

 

Prof. Dr. Christoph Bauer, Managing Partner bij Privacyconsult GmbH: “Rocket Fuel heeft bewezen het OBA framework juist en traceerbaar te implementeren, vandaar de toekenning van het EDAA Trust certificaat.”

 

Ari Levenfeld, Rocket Fuel’s Directeur Privacy en Inventory Quality: “Het EDAA certificatie programma toont het belang dat de industrie hecht aan privacy. Rocket Fuel is trots om als een van de eerste het certificaat te ontvangen. Transparantie is essentieel en daarom voldoen wij aan deze certificatie-eisen. Hiermee tonen wij gebruikers dat wij transparant zijn over de manier waarop wij gegevens verzamelen en hoe we advertenties tonen.”

 

Groei in Nederland

Rocket Fuel investeert flink in de uitbreiding van de Nederlandse tak van het oorspronkelijk Amerikaanse bedrijf. Reden achter de uitbreiding is de sterke groei van de online advertising markt in Nederland en de vooruitstrevende wijze waarop uitgevers advertentieruimte beschikbaar stellen. Hiermee is Nederland de sterkst groeiende markt in Europa. Op dit moment zijn er vier vacatures te vervullen. Kijk hier voor meer informatie

 

www.rocketfuelinc.com  

 

 

 Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

 Vacatures en stages in media en marketingcommunicatie