RTL 4: 18 april finale Everybody Dance Now
16-04-2014 11:17:03 | Door: Nico Scherphuis | hits: 6063 | Tags:

 

Op 18 april strijden acht acts in de grote live finale van het RTL 4- dansprogramma Everybody Dance Now. In de afgelopen drie liveshows wisten de volgende dansers zich te plaatsen voor de allesbeslissende finale: Joshua, 'The Daddies', Norah en Yarah, Femke, Redouan, Marlijne en Mitch, 'The Majorzz' en ‘The Ruggeds’. De laatste twee kwalificeerden zich niet aan de hand van publieksstemmen, maar kregen resoluut een greencard van juryleden Dan Karaty,  Lieke van Lexmond en Jan Kooijman. In de opening van de finale is een bijzondere rol weggelegd voor de winnaar van het eerste seizoen van het populaire dansprogramma: de 13-jarige breakdancer Justen Beer. Welke dansact wint dit jaar ‘Everybody Dance Now’ en gaat naar huis met 25.000 euro?

 

Gemiddeld trekt het succesvolle dansprogramma elke vrijdagavond 1.4 miljoen kijkers en behaalt het in doelgroep Boodschappers 20-49 jaar een marktaandeel van 24,7%. ‘Everybody Dance Now’ wordt wekelijks gepresenteerd door Chantal Janzen.

 

Marlijne (12) en Mitch (14)
Het dansduo gaat in de finale op in de wereld van ‘The Great Gatsby’. Zij laten een swingende Cha-cha-cha zien en worden hierbij op een verrassende manier ondersteund.

 

Norah (8) en Yarah (8)
De 8-jarige tweeling laat in de show van komende vrijdag met hun dans zien wat hun verschillend maakt. Zo toont Norah haar stoere kant en Yarah haar lieve kant in de dans.

 

Redouan (24)
Redouan zijn dans gaat over geloof, hoop en liefde. De liefde voor dans en zijn liefde voor zijn vriendin Karen. Hij wil zijn verhaal delen met de mensen om hen heen en wil ze inspireren en hoop geven.

 

The Daddies
The Daddies zetten in de finale een alles overtreffende act neer vol humor en trucs. Ditmaal treden de mannen op als verschillende werklieden en trekken ze werkelijk alles uit de kast om Nederland te laten zien dat niets te gek is voor deze dansende papa's. Bewijzen de vaders op leeftijd voor eens en voor altijd dat ze zich kunnen meten met echte dansers?

 

Femke (14)
Femke laat in de finale haar meest persoonlijke act zien. Ze vertelt over de rottijd die ze heeft gehad op de basisschool, waarin ze werd gepest door haar beste vriendinnen. Na deze nare ervaring is de majorette danseres opgebloeid tot wie ze nu is en sterker geworden dan ooit. Femke wil een voorbeeld zijn voor iedereen die gepest wordt.

 

The Majorzz
‘The Majorzz’ stappen in de finale uit hun comfortzone en laten een geheel andere kant van zichzelf zien, met hun enige meisje Vanity wederom als stralende middelpunt. Teamcaptain Jamahl, die in de halve finale niet mee kon dansen vanwege een blessure, is dit keer wel van de partij. Lukt het de hiphop crew om behalve de jury ook het stemmend publiek te overtuigen?

 

The Ruggeds
Het duo Niek en Roy verrast de kijker in de finale met een spectaculaire act. Hiermee willen ze bewijzen dat ze de greencard van de jury verdiend hebben. Het thema van hun dansact is 'maanlanding' en zij zullen niet de enigen zijn op de maan....

 

Joshua (7)
De kleine Joshua begint zijn act zoals zijn ‘Everybody Dance Now’ avontuur ooit begon: samen met zijn grote neef Luciano, finalist het eerste seizoen van dit programma. Luciano is zijn inspiratiebron en geeft hem in de act energie om te dansen. De 7-jarige stuiterbal danst vervolgens weer de sterren van de hemel op de muziek waar hij zo van houdt. Gaat hij opnieuw alle Nederlandse harten stelen?

 

Uitzending finale: 18 april tussen 20.30 uur en 22.30 uur bij RTL 4www.rtl.nl/everybodydancenow

www.rtl.nl

 

 

Banner