RTL 5: Wereldberoemd karakter nu te zien in Amerikaanse serie Hannibal
25-03-2014 12:41:54 | Door: Nico Scherphuis | hits: 3082 | Tags:

 

Dr. Hannibal Lecter, een van de beroemdste karakters uit zowel de film- als boekenwereld, doet op 27 maart zijn intrede bij RTL 5 in Hannibal. In deze spannende Amerikaanse dramaserie is te zien hoe de kannibalistische psychiater (Mads Mikkelsen) vertrouwen weet te wekken bij de FBI. Ze hebben alleen geen enkel idee wie ze voor zich hebben.

 

In dit eerste seizoen is de FBI wanhopig op zoek naar degene die verantwoordelijk is voor de verdwijning van acht jonge vrouwen in acht maanden. Omdat ze op een dood spoor zitten, roept FBI-agent Jack Crawford (Laurence Fishburne) de hulp in van profiler Will Graham (Hugh Dancy). Will heeft de gave zich buitengewoon in mensen te kunnen inleven, zelfs in misdadigers en psychopaten. Door in het hoofd van criminelen te kruipen, weet hij hoe ze denken. Sociaal is hij echter niet heel sterk en zijn extreme inlevingsvermogen eist regelmatig zijn tol. 

 

Het duurt niet lang voor Will ontdekt dat degene op wie ze jacht maken een kannibaal is. FBI-agent Jack besluit dat Will het niet alleen af kan en vraagt de beroemde psychologie-expert Dr. Hannibal Lecter om hen bij te staan in het onderzoek. Terwijl de zoektocht naar de seriemoordenaar doorgaat, onderwerpt Hannibal ook de neurotische Will aan een psychoanalyse.

 

Hannibal bestaat uit dertien afleveringen. In de Verenigde Staten wordt de serie onder meer geroemd om de goede cast. Door het succes ging daar vorige maand een tweede seizoen van start.

 

Hannibal vanaf 27 maart wekelijks tussen 22.00 uur en 23.00 uur.

 

www.rtl.nl