RTL en Vodafone stoppen samenwerking Sizz
23-04-2014 23:00:00 | Door: Nico Scherphuis | hits: 3316 | Tags:

RTL Ventures en Vodafone beëindigen de huidige samenwerking rondom Sizz. Vodafone neemt het aandeel van RTL in de Sizz-abonnementenbase over en sluit vanaf 1 juni geen nieuwe klanten meer aan. Voor bestaande klanten verandert er niets. 

 

Bart Hofker, Directeur Consumentenmarkt, Vodafone Nederland: “Met Sizz wilden we een specifieke doelgroep meer vertrouwd maken met smartphones door het aanbieden van ‘how to’ filmpjes en exclusieve RTL-programma’s. En dit is gelukt. In de afgelopen drie jaar is er veel veranderd. Bijna driekwart van de Nederlanders, van jong tot oud, man of vrouw, heeft inmiddels een smartphone.”

 

Nicolas Eglau, directeur RTL Ventures: “Het partnership met Vodafone paste in ons streven om nieuwe activiteiten te ontplooien in relevante consumentenmarkten. Mobiele telefonie was zo’n markt. Ons doel was om de mobiele omgeving te verrijken met ‘video vanuit de broekzak’. Daarin zijn we geslaagd. Sizz is baanbrekend geweest in een markt die zich razendsnel heeft ontwikkeld. We hebben altijd heel prettig samengewerkt met Vodafone en samen veel nieuwe inzichten opgedaan. Maar bij elke venture houden we de optie open om, als het moment zich aandient, de activiteit te verkopen. Voor Sizz lijkt het juiste moment voor een exit nu aangebroken.”

 

Bart Hofker: “We zullen Sizz klanten voor het einde van hun contract benaderen met een nieuw aanbod. Ze kunnen hun abonnement bij Sizz niet verlengen. Tot die tijd kunnen ze uiteraard wel via de gebruikelijke Sizz-platforms de RTL-content blijven bekijken.”


Vodafone Nederland is het tweede mobiele telecommunicatiebedrijf in Nederland op basis van omzet en winstgevendheid en heeft 5,3 miljoen klanten per 31 december 2013. De hoofdkantoren zijn gevestigd in Amsterdam en Maastricht en er zijn kantoren in Eindhoven, Capelle aan den IJssel en Bodegraven. Vodafone Nederland maakt deel uit van Vodafone Group, in omzet een van 's werelds grootste mobiele telecommunicatiebedrijven, met 419 miljoen klanten per 31 december 2013. Vodafone heeft momenteel deelnemingen in aandelenkapitalen in meer dan 30 landen verspreid over vijf continenten en ongeveer 50 partnernetwerken wereldwijd.  meer informatie, ga naar en www.vodafone.com.  

 

RTL Ventures is de investeringstak van het allround media en entertainmentbedrijf RTL Nederland. RTL Ventures richt zich op het benutten van new business kansen op uiteenlopende consumentenmarkten. Dit doet ze vanuit eigen kracht of door te investeren in snel groeiende bedrijven met een bewezen concept die zich met funding en de inzet van RTL media en expertise versneld verder kunnen ontwikkelen. Het mobiele merk Sizz (in samenwerking met Vodafone), datingsite Pepper, restaurant reserveringssysteem Couverts en online fashion platform Miinto (joint venture met Miinto International) maken naast het online oefenprogramma Squla en online cursusaanbieder Dutch Learning Company (bekend van o.a. IedereenEHBO) deel uit van RTL Ventures.

 

www.vodafone.nl

www.rtlventures.nl

 

Banner