RTL Nederland heeft grote plannen met YouTube
24-06-2014 23:00:00 | Door: Nico Scherphuis | hits: 3888 | Tags:

RTL Nederland opent eind 2014 een zogenaamd multi-channel network op YouTube. Daarin gaat het zijn eigen videoproducties en die van (semi-)professionele derde partijen exploiteren. Het mediabedrijf hoopt hiermee een extra inkomstenbron aan te boren.

 

Dit meldt Arno Otto, directeur Digitaal van RTL Nederland, vandaag op Emerce.nl. "Vorig jaar hebben we met YouTube de doorgifte van RTL-content nieuw leven ingeblazen', aldus Otto tegen Emerce. 'In oktober zijn we gestart met onze eigen YouTube-kanalen, gebaseerd op specifieke programma’s en thema’s als reality, talent, entertainment. We bekijken nu de mogelijkheden om zelf een multi-channel network te lanceren met content van RTL en van derden."

 

Multi-channel networks (MCN) worden gezien als de nieuwe generatie tv-netwerken en openbaren zich peimair op YouTube. Rondom specifieke thema’s worden goede producenten gezocht, die meedelen in de reclame-inkomsten van het YouTube-kanaal. Een Nederlandse MCN van wereldformaat is Zoomin in Amsterdam. Naast RTL zou ook Smartclip ambities hebben om een multi-channel network te starten. 

 

Vorige maand gaf CCO Ton Rozenstraten van RTL Nederland al aan op het Cross Media Congres op zoek te zijn naar nieuwe verdienmodellen. Hij sprak toen met name over extra geld verdienen met consumer experience.

 

www.rtlnederland.nl

 

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

 Vacatures en stages in media en marketingcommunicatie