RTL reageert op discussie rond Holland's Got Talent
28-11-2013 14:35:01 | Door: Nico Scherphuis | hits: 3011 | Tags:

Er zijn afgelopen week en ook deze week reacties binnengekomen op de opmerking van Gordon in de uitzending van Holland’s Got Talent van 16 november, waaronder de brief van het Meldpunt Discriminatie. Een aantal mensen, waaronder een deel van de Aziatische gemeenschap, heeft aangegeven dat de opmerking als zeer kwetsend is ervaren. Dat betreuren wij zeer.

 

Wij willen benadrukken dat dit nooit de opzet is geweest. Het publiek kent Gordon als tv-persoonlijkheid en weet dat bij hem iedereen het onderwerp van zijn grappen kan zijn. Hij maakt daarbij geen enkele uitzondering, ontziet zeker ook zichzelf niet en dat is juist zijn kracht. Tegelijkertijd staat Gordon bekend als iemand met een klein hartje en een grote dosis empathie. Dat bewijst hij dagelijks in programma’s als Geer & Goor: Effe Geen Cent Te Makken, maar ook in Hotter Than My Daughter. Die kant van Gordon liet hij ook zien toen de heer Xiao Wang uiteindelijk unaniem naar de volgende ronde werd gestemd. Van opzettelijk kwetsend gedrag was geen sprake en daarin steunt RTL Gordon volledig. De heer Xiao Wang is in het programma uiteindelijk beoordeeld op zijn prachtige stem en zo hoort het ook.

 

RTL en producent Blue Circle hebben bij de montage van het programma dit fragment gebruikt voor uitzending. Wij dragen dan ook de volledige verantwoordelijkheid voor deze keus en willen nogmaals benadrukken dat het nooit de intentie is geweest om te kwetsen. Televisiemaken blijft mensenwerk en we kunnen soms helaas niet voorkomen dat een, als grap bedoelde, opmerking als kwetsend wordt ervaren.

 

www.rtl.nl 

www.bluecircle.tv

 

 

 

 Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

 Vacatures en stages in media en marketingcommunicatie