RTL Z start met Toekomstmakers - wekelijks programma over innovatie en ondernemerschap
10-09-2013 14:59:52 | Door: Nico Scherphuis | hits: 8071 | Tags:

 

 

Op 11 september start Toekomstmakers: een nieuw programma van RTL Z over innovatie en ondernemerschap. Presentator Hella Hueck en co-host Jim Stolze zoeken vooral naar drijfveren, creativiteit en doorzettingsvermogen van de mensen die aan de toekomst van Nederland werken. Hella Hueck is een bekend RTL gezicht, haar co-host Jim Stolze is grondlegger van TEDx in Nederland, schrijver, ondernemer en ambassadeur van TED.com. Het programma besteedt veel aandacht aan (actueel) nieuws en wekelijks heeft Jim zijn eigen nieuwsitem met daarin zaken die hem de afgelopen week zijn opgevallen. Toekomstmakers kijkt niet alleen naar successen, maar ook startende ondernemingen en mislukte pogingen krijgen een plek in het programma.

 

Vaste onderdelen in het programma zijn:

De Garage
In een garage worden veel van de beste ideeën verzonnen en uitgevoerd. Ook in Nederland zijn er genoeg bedrijven die in een garage sleutelen aan dat éne idee dat de wereld moet gaan veroveren. Toekomstmakers gaat bij ze langs en zoekt hen op in garages, afgelegen bedrijfspanden of zolderkamertjes. We laten zien wat voor inventieve, creatieve ‘Toekomstmakers’ ons land rijk is, voorbeelden genoeg.

 

Vallen en Opstaan
Succesverhalen zijn er genoeg, zeker als het over ondernemen gaat. Maar er gaat niets vanzelf. Een goed idee is snel geboren, maar het ontwikkelen, produceren en succesvol verkopen gaat vaak met vallen en opstaan. Een faillissement hoort er soms bij. In Vallen en Opstaan gaan we op zoek naar mensen die dit allemaal hebben meegemaakt.

 

Hollands Glorie
We kennen allemaal onze paradepaardjes Philips, KLM, KPN en TomTom. Bedrijven die wereldwijd toonaangevend zijn met hun producten. Maar er zijn er veel meer. De Nederlandse koopmansgeest houdt niet op bij deze reuzen. Overal ter wereld zetten Nederlandse bedrijven de toon, met hun innovatieve producten en handige uitvindingen. Toekomstmakers gaat bij hen langs voor een kijkje achter de schermen.

 

RTL Z Toekomstmakers start op 11 september 12.20 uur,

RTL Z Herhalingen op donderdag (14.20 uur) vrijdag (15.40 uur) en maandag (16.20 uur), dinsdag (16.40)

 

www.rtlz.nl/toekomstmakers

www.rtlz.nl

 

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

 Vacatures en stages in media en marketingcommunicatie