RTL5: Esther Schouten, Mark Huizinga en Curt Fortin finalisten Expeditie Poolcirkel
24-05-2014 23:00:00 | Door: Nico Scherphuis | hits: 4823 | Tags:

 

De finale van het ijzige en grensverleggende programma Expeditie Poolcirkel bereikt op 29 mei zijn hoogtepunt in de finale van het programma. Na tien weken is het aan Esther Schouten, Mark Huizinga en Curt Fortin om te laten zien wie deze expeditie op zijn of haar naam mag zetten.

 

In het eerste deel van de finale van Expeditie Poolcirkel leggen de drie finalisten apart een tocht af met behulp van gps, terwijl ze onderweg codes moeten onthouden die belangrijk zijn om deze proef uiteindelijk te kunnen winnen. De twee kandidaten die na deze helletocht bovenaan de ranking staan gaan door naar de alles beslissende proef een dag later. Deze allerlaatste test bestaat uit onder andere een zwaar kajak-traject, een parcours met touwen en netten waar vragen beantwoord moeten worden, abseilen en tot slot het beklimmen van een berg. De eerste die na alle opdrachten de vlag van ‘Expeditie Poolcirkel’ kan hijsen bij Lieke, is de winnaar van ‘Expeditie Poolcirkel’ 2014.

 

In de afgelopen weken gingen onder leiding van presentatrice Lieke van Lexmond, acteur / presentator Curt Fortin, zanger Felix Maginn, presentatrice Aicha Marghadi, actrice Chava voor in ’t Holt, acteur Mamoun Elyounoussi,  autocoureur Tim Coronel, actrice Imanuelle Grives, zangeres Leonie Meijer, bokster Esther Schouten en judoka Mark Huizinga, de strijd met elkaar aan in de koudste gebieden van Noorwegen en IJsland.

 

In 24 dagen legden de kandidaten een route af naar de poolcirkel. Onderweg werden ze de afgelopen weken geconfronteerd met strenge weersomstandigheden en fysieke uitdagingen die bestonden uit zowel individuele als groepsopdrachten die het uiterste van ze vergden.

 

Wie lukt het donderdag om weer en wind te weerstaan en kan zich uiteindelijk de winnaar noemen van Expeditie Poolcirkel 2014?

 


Uitzending

Finale Expeditie Poolcirkel, 29 mei om 20.30 uur bij RTL5

 

www.rtl.nl

 

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

 Vacatures en stages in media en marketingcommunicatie