Salesforce.com introduceert Service Cloud SOS
28-04-2014 23:00:00 | Door: Nico Scherphuis | hits: 3151 | Tags:

Salesforce.com introduceert Salesforce1 Service Cloud SOS, een SOS-knop waarmee bedrijven direct en met één klik gepersonaliseerde klantenservice kunnen bieden vanuit mobiele applicaties. Servicemedewerkers zijn hiermee direct beschikbaar voor hun klanten en ondersteunen hen met live video en begeleiding op het scherm van hun mobiele apparaten.

 

“Onze smartphones zijn de dashboards van ons leven, waarmee we onszelf onderling verbinden. Nu onze smartphone in dit mobiele tijdperk altijd binnen handbereik ligt, zijn de spelregels voor klantgerichtheid voorgoed veranderd. Met deze SOS-knop kunnen bedrijven hier op een compleet nieuwe manier op inspelen. Zij bedienen hun klanten direct en in real-time”, zegt Renzo Taal, Vice President Northern Europe salesforce.com. “De SOS-knop is een vernieuwing die zorgt voor een veel betere, gepersonaliseerde klantervaring en betekent een enorme verbetering in de dienstverlening van bedrijven.”

 

Klantenservice vanuit mobiele applicaties

Het aantal downloads van mobiele applicaties bij App stores neemt snel toe. Klanten leggen in toenemende mate verbinding via deze apps. Bedrijven kunnen zich nu, binnen de mobiele applicatie zelf, met die klanten verbinden en service verlenen, over welk kanaal of via welk mobiel apparaat dan ook. Dit betekent dat een klant niet langer de applicatie, die hij op dat moment gebruikt, hoeft te sluiten en niet meer via een andere kanaal hoeft te wachten op ondersteuning, bijvoorbeeld vanaf de desktop. De SOS service stelt de servicemedewerker in staat om samen met de klant door schermen heen te lopen en bepaalde eigenschappen van de app zo onder de aandacht te brengen. De supportmedewerker heeft daarbij ook direct toegang tot de relevante klantgegevens binnen salesforce.com. De pop-up videoverbinding werkt een kant op: de klant kan de servicemedewerker wel zien, maar deze kan de klant alleen horen.

 

Salesforce1 platform

Service Cloud SOS is gebouwd op het Salesforce1 platform en stelt salesforce.com’s klanten in staat voorop te blijven lopen op het gebied van klantenservice. De kracht van Service Cloud is het bieden van service die wordt geïntegreerd in alle applicaties en bedrijfssystemen. Service Cloud SOS biedt toegang tot de klantenservice via de SOS-knop, gebaseerd op de Salesforce1 platform API’s. Bedrijven integreren de knop eenvoudig in mobiele apps, waarmee ze klanten zonder vertraging ondersteuning bieden met live video- en audio-contact en directe assistentie via het scherm van het mobiele apparaat, binnen de gebruikte app.

 

Over salesforce.com

Salesforce.com (NYSE: CRM) levert cloud computing-oplossingen en biedt - in abonnementsvorm - een geïntegreerd online platform voor relatiebeheer, verkoop, service en marketing. Meer dan 100.000 organisaties wereldwijd, variërend van het MKB tot multinationals, stroomlijnen met salesforce.com hun klantgerichte processen. Daarnaast biedt het bedrijf met het Salesforce1-platform naast eigen toepassingen ook business applicaties van partners, via de snelgroeiende AppExchange. Deze apps zijn eenvoudig te integreren met de omgeving van eindgebruikers en zijn op nagenoeg alle mobiele platformen beschikbaar.

In de Benelux werken bedrijven van uiteenlopende grootte met salesforce.com, zoals KLM, PostNL, Philips, Nationale Nederlanden, Coca Cola, TVH, Telenet, Van Gansewinkel, eMerus, Mylaps en The Cloakroom.

 

Op 27 mei 2014 vindt de Salesforce1 World Tour Amsterdam plaats, het grootste business innovatie-event in de Benelux. Op 11 juni 2014 volgt een vergelijkbaar evenement in Brussel: Salesforce Essentials.

 

www.salesforce.com/nl

 

 

Banner