Samenwerking Financieele Dagblad en IPNederland
09-04-2014 23:00:00 | Door: Nico Scherphuis | hits: 3599 | Tags:

Het Financieele Dagblad en Investments & Pensions Europe (IPE) – de uitgever van IPNederland – hebben donderdag een joint venture opgericht om gezamenlijk de pensioenmarkt te bedienen. Met de oprichting van FD-IPNederland ontstaat een sterke vakpersorganisatie die optimaal kan voorzien in de behoefte van de pensioenprofessional aan onafhankelijk en betrouwbaar nieuws, achtergrond en analyse.

 

Het FD is dé krant van zakelijk Nederland en IPN is dé primaire nieuwsbron van de pensioensector.  In FD-IPNederland worden de krachten van beide organisaties samengebracht. Naast het dagelijkse nieuws van IPNederland, de wekelijkse editie FD Pensioen Pro, de IPN printmagazines en het tweemaandelijkse IPNederland magazine maken ook verschillende events deel uit van het gezamenlijke portfolio.

 

Eugenie van Wiechen, algemeen directeur van FD Mediagroep is blij met de samenwerking: “Het productaanbod van IPNederland en Het FD vult elkaar buitengewoon goed aan. Met de oprichting van deze joint venture krijgt onze samenwerking vleugels.”

 

Tim Potter, CEO van IPE: “Wij zijn ervan overtuigd dat we met de joint venture deze voor ons belangrijke markt nog beter kunnen bedienen.”

 

Mariska van der Westen, hoofdredacteur van IPNederland, is aangesteld om leiding te geven aan Het FD-IPNederland. "Dit is een tijd van grote uitdagingen voor de Nederlandse pensioensector. De ontwikkelingen volgen elkaar snel op en de behoefte aan goede, onafhankelijke informatie is nog nooit zo groot geweest,” zegt Van der Westen. “Door de krachten van Het FD en IPN in één bedrijf te bundelen, kunnen we beter dan ooit in die behoefte voorzien."

 

FD Mediagroep

FD Mediagroep is de meest vooraanstaande nieuws- en informatiedienstverlener voor ondernemend Nederland. Grote pijlers zijn de twee krachtige, journalistieke nieuwsmerken Het Financieele Dagblad en BNR Nieuwsradio. De redacties weten dagelijks met topjournalistiek en 'need to know' content een krachtige groep van professionals, zakelijke beslissers en welstandigen aan zich te binden. Fondsnieuws is het grootste journalistieke platform voor beleggingsprofessionals in Nederland, Company.info geeft altijd real time toegang tot actuele bedrijfs- en prospectinformatie en RedactiePartners produceert custom media producten voor zowel interne als externe communicatievraagstukken.

 

www.fd.nl

www.fdmediagroep.nl