Samwer investeert in TravelBird
17-03-2014 12:06:38 | Door: Nico Scherphuis | hits: 3381 | Tags:

De internetbroers Samwer nemen via hun investeringsmaatschappij Global Founders Capital een minderheidsbelang in TravelBird. De online reisorganisatie versnelt hiermee de groei binnen en buiten Europa en biedt daarmee een nog beter reisaanbod.

 

Momenteel is TravelBird actief in 12 Europese landen. De investering zal het volume van TravelBird dit jaar ruim verdubbelen naar ruim 20 landen. Naast de Europese landen wordt ook voet aan de grond gezet in onder andere Australië.

 

Oprichters en eigenaren Symen Jansma (40) en Dennis Klompalberts (34) verheugen zich op de uitbreiding. “Het is geweldig om samen te mogen werken met investeerders die in e-commerce hun sporen ruimschoots hebben verdiend. We profiteren nu al van hun kennis en wereldwijde netwerk. Nu kunnen we nog sneller opschalen. Hiervoor trekken wij nog eens 750 medewerkers aan van over de hele wereld. Wereldwijd opschalen betekent dat we nog betere reisaanbiedingen kunnen onderhandelen voor onze reizigers” aldus Symen Jansma.

 

Over TravelBird

TravelBird is in 2010 opgericht en de snelst groeiende vakantiewebsite van Europa. TravelBird is actief in 12 Europese landen en voert een dagelijkse wisselend aanbod van unieke reisarrangementen. TravelBird groeide in ruim drie jaar tijd naar 250 medewerkers en is gevestigd in hartje Amsterdam.

 

www.travelbird.nl