Sanoma benoemt Arthur Hoffman tot CEO Sanoma Digital
20-04-2014 23:00:00 | Door: Nico Scherphuis | hits: 4335 | Tags:

Sanoma heeft Arthur Hoffman benoemd tot CEO van Sanoma Digital en tot lid van Sanoma‘s Executive Management Group (EMG).

 

Arthur Hoffman (Nederlands, 1969) maakt binnenkort de overstap van Expedia naar Sanoma. Bij Expedia, wereldmarktleider op het gebied van online reisbureaus, stuurt hij op dit moment een wereldwijde B2B business aan, en maakt hij deel uit van Expedia’s mondiale executive team. Hoffman is actief in digitale media sinds de opkomst daarvan ongeveer 16 jaar geleden. Aanvankelijk door het managen van incubators en het adviseren van cliënten over digitale strategie voor Booz & Company en Arthur Andersen, waarna hij naar algemeen management overstapte bij Qantas, de Australische MULTInationale luchtvaartmaatschappij, waar hij de strategische en technologische transformatie leidde om een meer op e-commerce gericht bedrijf te worden.

 

Ongeveer tien jaar geleden stapte hij over naar Expedia, een pure play internetbedrijf op het gebied van online reizen. Bij Expedia had Hoffman verschillende rollen, zowel aan de B2B- als aan de consumentenkant in de Asia Pacific-regio en in Europa. Hoffman heeft een MBA van INSEAD en een Master’s Degree in Scheikunde van de Universiteit Utrecht.

 

"Ik ben erg blij dat Arthur op dit cruciale tijdstip Sanoma komt versterken," zegt Harri-Pekka Kaukonen, President en CEO of Sanoma. "We zijn volop bezig met Sanoma’s grootste transformatie in de geschiedenis. We zijn onze media-activiteiten aan het herzien en reorganiseren en transformeren onze learningactiviteiten om weer te gaan groeien als innovatief bedrijf dat onze bedrijfstak aanvoert. Sanoma Digital is begin dit jaar van start gegaan om onze groei in pure play digital media te versnellen en de digitale transformatie van onze klassieke media te faciliteren. In Arthur hebben we een ervaren leider met een bewezen track record gevonden om dit mogelijk te maken."

 

Arthur Hoffman over zijn toekomstige rol: "Ik kijk er erg naar uit om bij Sanoma te beginnen en mijn rol in de bedrijfstransformatie op te pakken. Met de uitstekende marktpositie van Sanoma, de sterke digitale media, haar geliefde mediamerken en haar toegewijde en zeer competente medewerkers ben ik ervan overtuigd dat we een geweldige basis hebben om het bedrijf te laten groeien. Ik kan niet wachten om te beginnen en te helpen Sanoma’s digitale ontwikkeling in een hogere versnelling te plaatsen."

 

Arthur Hoffman begint bij Sanoma op 25 augustus 2014. In de komende maanden zal Sander ten Dam Sanoma Digital op interim basis blijven leiden.

 

Sanoma Digital managet het pure play digital media portfolio van Sanoma. Het bedrijf is het grootste lokale digitale mediabedrijf in Finland en Nederland en implementeert een internationalisatiestrategie voor geselecteerde digitale media. Sanoma Digital heeft ongeveer 500 medewerkers in dienst.

 

www.sanoma.com

 

Banner