Sanoma: DDMM-onderzoek uitgebreid met mobiel bereik
13-05-2014 23:00:00 | Door: Nico Scherphuis | hits: 3251 | Tags:

VINEX en PMA presenteren op 21 mei, in samenwerking met GfK, de eerste mobiele meetresultaten van het digitale bereiksonderzoek DDMM. Voor het eerst kan het netto bereik van websites en apps worden bepaald voor de combinatie van pc, smartphone en tablet. Met ingang van de aprildata worden de meetgegevens bovendien verrijkt met meer dan 300 achtergrondkenmerken van de bezoekers. Alle data zijn ter beschikking gesteld voor mediaplanning.

 

Het publiceren van de mobiele bereiksdata is een belangrijke stap in MULTI-device measurement. Het integreren van web- en mobiele bereiksdata is een technisch complex proces dat wereldwijd nog maar op beperkte schaal wordt toegepast. Voor de meting van het gebruik van mobiele devices is een geavanceerde techniek ontwikkeld. Daarnaast is de integratie van web- en mobiel bereik middels modellering een technische uitdaging geweest.

 

Voor het eerste kwartaal van 2014 zijn de geïntegreerde bereiksdata op maandniveau beschikbaar. Met ingang van de aprildata verschijnen de gegevens op gedetailleerd niveau in de planningssoftware, inclusief de uitgebreide set achtergrondkenmerken.

 

Het DDMM (Dutch Digital Media Measurement) onderzoek is door GfK ontwikkeld in opdracht van VINEX, de vereniging van internet exploitanten en van PMA, de overkoepelende organisatie van media adviesbureaus. Doel van dit initiatief is het ontwikkelen van een branchebreed gedragen standaard voor digitaal bereiksonderzoek.

 

De eerste DDMM geïntegreerde onderzoeksresultaten worden gepresenteerd voorafgaand aan het Digital Marketing Live congres, om 9.00 uur in de Beurs van Berlage in Amsterdam.

 

Over Vinex

VINEX is voortgekomen uit De Stichting Internetreclame (STIR). Deze stichting is opgericht in april 2003 en was destijds een initiatief van MSN, Tiscali, RTL Nederland, WebAds, AdLink, Online, ilse media en Lycos. Deze partijen worden ook wel de founding fathers van STIR genoemd.

 

www.vinex.nl

www.sanoma.nl

 

 

Banner