Sanoma: Rick de Leeuw gasthoofdredacteur Zin
25-09-2013 12:04:27 | Door: Nico Scherphuis | hits: 3877 | Tags:

 Vanaf 26 september in de winkel: de nieuwe Zin, met als gasthoofdredacteur Rick de Leeuw, volgens het maandblad zelf de beste interviewer van Nederland. Zin is het tijdschrift voor wie zin heeft, geeft en wil maken en heeft in hem de ideale gasthoofdredacteur gevonden.

 

Rick, bekend als rockzanger, als presentator, dichter, fietser, schrijver en veruit de populairste Nederlander in België (met een eigen radioprogramma op primetime), is precies vijf jaar interviewer van Zin. Hij voerde en beschreef onvergetelijke gesprekken met bezielde Nederlanders: van Youp tot Freek, van Kristien Hemmerechts tot Sylvia Kristel en van Remco Campert en Drs. P. tot Monique van der Ven.

 

Ultieme Zin man
Voor Zin kreeg Rick de vrije hand van hoofdredacteur Nathan Vos, omdat hij Rick de ultieme Zin-man vindt: “52 jaar oud, maar zó ontzettend midden in het leven. Hij leeft het leven ten volle, maar geeft daarbij ook ontzettend veel. Zoals ik zelf ook vijftiger zou willen worden. Hem als gasthoofdredacteur vragen, ging zonder al te veel nadenken.”

 

Rick: “Maar natuurlijk wilde ik dat! Zin is het vrolijkste, slimste en stoerste maandblad van Nederland en misschien ben ik wel, vrij naar Elsschot, het wereldtijdschrift onder de rockzangers. Met zoveel verhalen in mijn hoofd die ik graag zou willen lezen en nu kreeg ik de kans om ze ook te laten schrijven.”

 

Keuze van de gasthoofdredacteur
De hand van Rick blijkt uit een paar bijzondere producties. Vóór het feest volgend jaar losbarst, 50 jaar na het verschijnen van Ik, Jan Cremer is er geen valse bescheidenheid te bespeuren bij de door Rick geïnterviewde Jan Cremer (1940): “Ik heb de wereld veroverd. Vergeleken bij mij is Atilla de Hun een tuinkabouter.”

 

En dichter en schrijver Erik Jan Harmens neemt de lezers van Zin lichtvoetig aan de hand over wat je niet hoeft te begrijpen, maar wel mag ervaren: poëzie. Over fantastische beelden die zomaar in je hoofd ontstaan bij een ogenschijnlijk niksig regeltje en hoe de dichter de lezer ongewild mededader maakt.

 

Daarnaast delen slachtoffers van dementie en hun familie hun verdriet, hun uitdagingen en vooral hun moed om om te gaan met het verlies van de woorden, het geheugen, het ik. Met prachtige portretten van Jacqueline de Haas.

 

Én: Mohammed, Maria en Elvis achterna. De bedevaart is, miraculeus genoeg, weer helemaal terug. Waarom doen we het weer? Wat hopen we te vinden en wat vinden we? Over Mekka, Lourdes, Graceland en ander plekken: daar waar we antwoorden, troost, genezing en zelfs verlossing zoeken.

 

Nieuw album: Beter Als
Rick de Leeuw is eerst en vooral een zanger (onder meer 20 jaar Tröckener Kecks) en brengt dit weekend een nieuw album uit, Beter Als. Zin verloot 50 exemplaren!

 

www.zin.nl

www.sanoma.nl

 

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

 Vacatures en stages in media en marketingcommunicatie