Sanoma sluit Sociaal Plan voor massaontslag
24-01-2014 23:00:00 | Door: Nico Scherphuis | hits: 4206 | Tags:

Uitgeefconcern Sanoma is een Sociaal Plan overeengekomen met de onderhandelaars van de vakbonden. Dit akkoord is nodig om de grootschalige reorganisatie van de uitgeverij in goede banen te leiden.

 

Wie boventallig verklaart wordt, krijgt recht op een zogeheten arbeidsmarktanalyse, meldt Villamedia. Daarna kan men kiezen voor een direct-weg-regeling (waarbij de oude kantonrechtersformule van 0,75 wordt gehanteerd) of een werk-naar-werk-traject. In dat laatste geval wordt gemiddeld 5000 euro aan scholing en begeleiding geboden, de volledige opzegtermijn en een uitkering op kantonrechtersformule van 0,65.

 

'Na een openingsbod van werkgevers dat ver beneden peil was heeft de directie onder druk ingezien dat er behoorlijk wat bij moest komen om tot een onderhandelingsresultaat te komen', aldus NVJ-onderhandelaar Yvonne Dankfort.

 

Bestuurder Anne Jan de Graaf van vakorganisatie FNV Kiem stelt dat de hogere kantonrechtersformule bij vertrek niet automatisch beter is. 'De waarde van het van werk-naar-werk traject is hoger.' De vakorganisaties houden op 29 januari een ledenbijeenkomst om het resultaat toe te lichten. 

 

Eind oktober 2013 werd bekend dat Sanoma 500 fte's wegsaneert en 32 titels in de etalage heeft gezet. Een groot deel van die titels is nog niet verkocht. In dat geval is opheffing een alternatieve optie. 

 

www.sanoma.nl

 

 

 Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

 Vacatures en stages in media en marketingcommunicatie