Sanoma verkoopt Gamer.nl en InsideGamer.nl aan Reshift Digital
20-06-2014 08:24:44 | Door: Nico Scherphuis | hits: 3745 | Tags:

 

Reshift Digital en Sanoma Media Netherlands BV hebben overeenstemming bereikt over de verkoop van Gamer.nl en InsideGamer. Per 1 augustus gaan de sites en de betrokken medewerkers over naar Reshift Digital, waar ze samen met Power Unlimited (pu.nl) de gaming-/entertainment-unit gaan vormen. "We zijn blij dat deze twee sites, die mede aan de wieg van community gaming-content in Nederland hebben gestaan, bij ons komen," zegt uitgever Raimon Gort. "Met Power Unlimited hadden we al een leidend platform binnen ons huis, maar de combinatie van deze drie merken, hun sites, het blad en het televisieprogramma maakt dat we in één klap op alle terreinen van gaming en entertainment het grootste bereik over al deze kanalen in Nederland hebben.”

 

“InsideGamer TV heeft het grootste bereik op televisie onder de doelgroep, en met een succesvolle samenwerking met Veronica in het derde seizoen bijna afgerond, komen we snel met nieuws over het vierde seizoen. Gamer.nl zal zijn sterke centrale nieuwspositie blijven ontwikkelen en de mooie samenwerking met NUtech en NU.nl zal ook bij Reshift Digital doorgaan.”

 

“Daarnaast zien wij ook andere samenwerkingen met andere generieke mediapartijen ontstaan; de gesprekken met deze partijen zijn al vergevorderd. Als we alle bestaande elementen die we nu in huis hebben bij elkaar optellen, komt er niemand ook maar in de buurt van wat wij nu kunnen bieden, laat staan als we aanvullende samenwerkingen gaan sluiten."

 

Om te beginnen zal Reshift Digital BV investeren in het vernieuwen van de sites en het uitbouwen van de retail-oplossingen die al ontwikkeling waren bij Sanoma. Gort: “We hebben heel veel ideeën over hoe de sites elkaar allemaal kunnen versterken en we gaan die ideeën nu koppelen aan de ideeën van de ploeg. Die heeft tenslotte de ervaring met de community en de mensen daarachter. Daarnaast is het voor onze klanten ook relevant dat ze met zo min mogelijk moeite zoveel mogelijk bereik en engagement kunnen realiseren. Daarvoor heeft Reshift Digital BV nu een unieke oplossing.”

 

Over InsideGamer.nl

Iedereen heeft ze in zijn familie of vriendenkring: die ene persoon die altijd nét wat meer weet over games en altijd beschikbaar is voor aankoopadvies. Op InsideGamer bereiken we ruim 250.000 van dat soort enthousiaste gamers. De community achter InsideGamer is zeer actief, heeft overal een mening over en is daarmee de graadmeter van het Nederlandse games-landschap.

 

Over Gamer.nl

Gamer.nl bestaat al vijftien jaar en is daarmee de oudste en eerste website over videogames van de Benelux. De site heeft de sterke groei van de videogame-sector van dichtbij meegemaakt en behandelt mede daardoor de wereld van videogames op een volwassen en doordachte manier voor de – overwegend mannelijke – hardcore gamer.

 

Over Pu.nl

De website van het grootste game-tijdschrift van Nederland is met meer dan 250.000 unieke bezoekers per maand al jaren toonaangevend onder de game-media. Pu.nl laat zien dat fun en feiten over games prima gecombineerd kunnen worden. Pu.nl heeft bovendien een toegewijde, enthousiaste en humor-waarderende community die meeleeft met de redacteuren die als persoonlijkheden naar voren worden geschoven. De community staat garant voor honderden reacties (per dag!) onder de artikelen

 

www.sanoma.nl

www.reshift.nl

 

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

 Vacatures en stages in media en marketingcommunicatie