SanomaVentures en Vault79 investeren in FashionQlub
20-11-2013 10:08:37 | Door: Nico Scherphuis | hits: 3755 | Tags:

 

SanomaVentures investeert, samen met de oprichters van Vault79, in FashionQlub, het bedrijf achter onder andere fashiondealsite Goeiemode.nl. Door bundeling van de activiteiten van Vault79.com met FashionQlub ontstaat een van de grootste online flash-sale verkopers op het gebied van mode en lifestyle van Nederland, met internationale ambitie.


FashionQlub, met name bekend van Goeiemode.nl, is in 2010 opgericht door Lennart Koopmans en Alexander van Nimwegen die daarmee de LEF ondernemersprijs in de wacht sleepten. Op Goeiemode.nl kunnen consumenten elke dag modeartikelen kopen met zeer hoge kortingen. In 2013 opende FashionQlub een 1.250m2 grote winkel in Leiderdorp die tevens fungeert als hoofdkantoor.

 

FashionQlub is in 2013 verdubbeld in omzet en heeft fors geïnvesteerd in groei. Zo zijn onder meer de besloten shopping communities 42HRSclub.com en Brandfield.com overgenomen en zijn er white label activiteiten opgezet voor de Telegraaf, VIVA en Veronica Magazine. Daarnaast zijn er eerste stappen gezet voor uitbreiding richting kinderartikelen (kidsdeals.nl) en zijn er webshops in België (goeiemode.be) en Duitsland (gutemode.de) gelanceerd.

 

Lennart Koopmans, mede-oprichter van FashionQlub: “We werken al prettig samen met een aantal titels van Sanoma, waaronder VIVA, Veronica Magazine, FashionChick.nl en Vault79.com. Met deze investering van SanomaVentures en de oprichters van Vault79 kunnen we het team uitbreiden en de marketingpower vergroten om onze groei te versnellen.”Michiel Muller, mede-oprichter van Vault79 en mede-investeerder in FashionQlub: “Door de gezamenlijke investering met SanomaVentures in FashionQlub kunnen we een sterke marktpositie creëren voor zowel Vault79.com als Goeiemode.nl in Nederland en verder groeien in het buitenland.”

 

Over FashionQlub

FashionQlub is een organisatie die fashiondeals verzorgt voor verschillende websites en media, zoals eigen labels Goeiemode.nl, 42HRSClub.com en kidsdeals.nl als ook voor de Telegraaf, Veronica Magazine, VIVA en Fashionchick. De verkochte kleding is zowel voor mannen als voor vrouwen en uitsluitend van A-merken zoals Diesel, Kuyichi en Denham. Deze topmerken worden verkocht met soms wel 90% korting! Daarnaast heeft FashionQlub een fashionstore van 1250m2 in Leiderdorp waar klanten elke dag kunnen winkelen en waar regelmatig samplesales worden georganiseerd.

 

Over SanomaVentures

SanomaVentures is de venturing tak van de Europese media educatie groep Sanoma Corporation (SAA1V.HE). SanomaVentures heeft als doel om startende bedrijven te ondersteunen door het verstrekken van kapitaal, mediabereik, kennis, netwerk en actieve begeleiding. Zij focust op ‘early-stage’ strategische investeringen in innovatieve bedrijven in de volgende zes segmenten: online consumentendiensten, mobile tablet applicaties, video TV, online advertising, e-commerce en e-learning. SanomaVentures heeft kantoren in Amsterdam en Helsinki en heeft geïnvesteerd in Scoupy, Peerby, Truly Yours, Vault79.com, VirtuaGym.com, Brandkids.com, Nosto.com, Fosbury.co, WappZapp.tv, ippies.nl en MijnAutoCoach.

 

www.fashionqlub.com

www.sanomaventures.com

www.vault79.com

 

 

 Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

 Vacatures en stages in media en marketingcommunicatie