SanomaVentures investeert in spaarprogramma ippies.nl
15-10-2013 23:00:00 | Door: Nico Scherphuis | hits: 3944 | Tags:

SanomaVentures investeert in ippies.nl, een spaarprogramma voor webshops waarmee de consument spaart op zijn online aankopen. Bij elke aankoop spaart men ippies waarmee je producten kunt kopen in de ippies.nl cadeauwinkel en bij een aantal webwinkels of die je kunt omzetten in cadeaubonnen.

 

ippies.nl is in 2007 opgericht door Emiel Fokker en ontving eerder een investering van twee informal investors. Sinds de oprichting hebben meer dan 150.000 actieve spaarders zich geregistreerd bij ippies.nl. Een groot deel van de gespaarde ippies is weer besteed.

 

Sparen bij meer dan 800 webwinkels
Inmiddels kan bij meer dan 800 webwinkels met ippies gespaard worden, waaronder bol.com, wehkamp.nl, NewYorkPizza.nl, CheapTickets.nl, hi.nl, 123tijdschrift.nl, voor-thuis.nl en een groot aantal reisorganisaties. Sanoma is van plan om ook haar nieuwe webwinkels aan te sluiten, zoals Leef.nl (apotheek en gezondheidsproducten) en Yixx.nl (sieraden).

 

Herman Kienhuis, investment director SanomaVentures: “Heel Nederland shopt online, en dat neemt alleen maar toe. ippies.nl geeft de consument een simpele en eerlijke manier om te sparen bij elke online aankoop en helpt daarnaast de aangesloten webwinkels om meer omzet en loyaliteit te creëren. ippies.nl sluit dan ook erg goed aan bij e-commerce strategie van Sanoma.”

 

Emiel Fokker, oprichter ippies.nl: “ippies.nl heeft een aantal jaren gewerkt aan de ontwikkeling van dit spaarprogramma en het netwerk van partners. Met hulp van Sanoma hebben we onze (toekomstige) partners nog meer te bieden en hopen we versneld te gaan groeien. We kunnen namelijk gerichter met verschillende doelgroepen communiceren wat zal bijdragen aan een hogere conversie bij onze partners, met name als deze ook ippies accepteren als betaalmiddel.”

 

De investering zal gebruikt worden voor het verbeteren en uitbreiden van de website, het versterken van het team en het promoten van ippies bij de Nederlandse consument.

 

Officieel online betaalmiddel
Ippies is sinds kort een officieel online betaalmiddel. Webwinkels die de ippies.nl betaalmodule implementeren kunnen klanten laten afrekenen met ippies en ontvangen dan uiteraard van ippies.nl euro’s op de bank. Buckaroo is de eerste PSP (Payment Service Provider) die de ippies.nl betaalmodule aanbiedt aan haar 3000 klanten.

 

Over ippies
ippies.nl is het leukste online spaarprogramma van Nederland voor iedereen die wel eens iets op internet bestelt. En bovendien helemaal gratis! Via ippies.nl kun je bij meer dan 800 aangesloten webwinkels shoppen zoals je gewend bent en spaar je gratis ippies. Daarmee spaar je tussen de 1% en 25% van het aankoopbedrag (ook in geval van sales/uitverkoop en andere acties). ippies.nl ontvangt verkoopcommissies, die jij in de vorm van ippies op je account krijgt bijgeschreven. Je gespaarde ippies kun je bij veel webwinkels uitgeven. ippies.nl staat voor de belangen van haar leden en is daarom aangesloten bij de branchevereniging Thuiswinkel.org.

 

Over SanomaVentures
SanomaVentures is de venturing tak van de Europese media & educatie groep Sanoma Corporation (SAA1V.HE). SanomaVentures heeft als doel om startende bedrijven te ondersteunen door het verstrekken van kapitaal, mediabereik, kennis, netwerk en actieve begeleiding. Zij focust op ‘early-stage’ strategische investeringen in innovatieve bedrijven in de volgende zes segmenten: online consumentendiensten, mobile & tablet applicaties, video & TV, online advertising, e-commerce en e-learning. SanomaVentures heeft kantoren in Amsterdam en Helsinki en heeft geïnvesteerd in Vault79.com, Scoupy, Peerby, Truly Yours, VirtuaGym.com, Brandkids.com, Nosto.com, Fosbury.co en WappZapp.
 

www.ippies.nl

www.sanomaventures.com  

www.sanoma.nl

 

 

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

 Vacatures en stages in media en marketingcommunicatie