SBS6: Vanaf 2 maart kijkje achter de schermen in Dorpsdierendokters
10-02-2014 14:03:44 | Door: Nico Scherphuis | hits: 3311 | Tags:

Een snipverkouden hamster op de behandeltafel, of midden in de nacht je bed uit gebeld worden voor de geboorte van een kalfje. Het is dagelijkse kost voor de dierenartsen in het nieuwe SBS6-programma Dorpsdierendokters. We kijken mee over de schouders van no-nonsense vaklieden die dag en nacht klaar staan voor dieren in alle soorten en maten. Op het oer-Hollandse platteland ontfermen zij zich met liefde over zieke paarden, schapen, koeien, honden, katten en konijnen. Op de boerderijen én in de kliniek zijn de dierendokters een steun en toeverlaat voor de bezorgde baasjes.

 

Dorpsdierendokters, ingesproken door Kees Tol, start op 2 maart om 19.30 uur bij SBS6.

 

Gepassioneerde vaklieden

Dorpsdierendokters neemt de kijker mee in het leven van de meest uiteenlopende dierenartsen. Ze verschillen zowel in werkterrein, expertise als in leeftijd. Het zijn stuk voor stuk gepassioneerde vaklieden door wiens ogen we mooie en vrolijke, maar ook droevige verhalen beleven. Het vak van dierenarts is veelomvattend. Naast het behandelen van vee en gezelschapsdieren, doen de dierenartsen regelmatig onderzoek, nemen zij testen af en geven zij voorlichting.

 

Jorrit en Sophie

In de eerste aflevering wordt dierendokter Sophie vlak voor de operatie van koe Jansje weggeroepen voor een spoedgeval. Een paar boerderijen verderop is koe Mientje in barensnood. Mientjes kalfje ligt verkeerd… of krijgt ze misschien wel twee kalfjes?

Dierendokter Jorrit behandelt tijdens zijn spreekuur een snipverkouden hamster en een jonge hond die alle post van zijn baasje heeft opgegeten. Naast het werk in de praktijk, gaat Jorrit ook op bezoek bij de manege. Hij onderzoekt het gepensioneerde manegepaard Tsaar. Tsaar is ziek en wil niet eten. En de grote vraag is of de oude Tsaar nog een paardwaardig bestaan leidt.

 

Dorpsdierendokters wordt geproduceerd door Helder

 

www.sbs6.nl/dorpsdierendokters

www.sbs6.nl

 

 

 

 Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

 Vacatures en stages in media en marketingcommunicatie