Scala brengt speciale uitgave Loomen Vakantiefun
03-07-2014 15:40:10 | Door: Nico Scherphuis | hits: 4404 | Tags:

 

Loomen is de nieuwste rage onder de jeugd: creatief bezig zijn met kleine elastiekjes. Kinderen hebben zich massaal gestort op deze creatieve hobby. Scala, uitgever van hobbybladen, faciliteert de jeugd door een speciale uitgave te besteden aan loomen, inclusief how-to-YouTubefilmpjes. De uitgave verschijnt half juli in een zeer grote oplage en is voor een paar euro te koop, zowel bij de grote ketens Hema, V&D en Bruna, als bij de hobbywinkel en de kiosk om de hoek.

 

Loomen is een hobby waarbij kinderen (en ook volwassenen) elastiekjes bevestigen op een plastic pinnenbord om er vervolgens met een haaknaald via een patroon armbanden of werkstukjes van te maken. Het is momenteel een enorme trend en de elastiekjes zijn overal verkrijgbaar. Het tijdschrift Loomen Vakantiefun bevat meer dan 36 creatieve projecten om bijvoorbeeld tijdens de vakantie mee aan de slag te gaan, zoals sieraden, sleutelhangers, een smartphonehoesje en nog veel meer. YouTubefilmpjes ondersteunen de projecten.

 

Ashja Bosboom-Fetvaciyan, uitgever, licht het nieuwe initiatief toe: “Deze trend is een paar maanden gaande. We denken dat de tijd in de zomervakantie rijp is om deze special voor tweeners (leeftijd 6-14 jaar) te lanceren. Er was meteen zeer veel animo vanuit de markt, bij de grote winkelketens, kiosken en ook bij hobbywinkels. We verschijnen in een oplage van meer dan 140.000 exemplaren!” De uitgave past volgens haar perfect bij Scala, aangezien de uitgeverij zich richt op hobbyisten.

 

Scala in Amersfoort is een innovatieve uitgeverij van special interestbladen, zoals de creatieve hobbybladen HobbyHandig, Cards & Scrap, Creatief met Kaarten, Cartes 3D, Quilt & Zo en Poppenhuizen & Miniaturen. Andere titels betreffen Railhobby (modelspoor en grootbedrijf), Digital Movie (hardware voor bewegend beeld), Media Detail (vakblad voor detailhandelaren in de consumentenelektronica) en Luister (klassieke muziek). Alle merken zijn marktleider binnen hun segment en verschijnen crossmediaal. Daarnaast geeft Scala diverse specials uit, zoals Dé Kerstkaartenspecial, de CreAgenda, Kadoosjes en P&M Projecten.

 

 

www.uitgeverijscala.nl

 

 

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

 Vacatures en stages in media en marketingcommunicatie