Scala met QUILT & ZO nog sterker in handwerkmarkt
21-11-2013 13:50:27 | Door: Nico Scherphuis | hits: 3591 | Tags:

Vanaf 1 januari geeft Scala in Amersfoort het tweemaandelijkse tijdschrift QUILT & ZO uit, samen met Partner Medien uit Duitsland. Partner Medien heeft voor Scala gekozen, omdat zij de hobbymarkt als geen ander kent. Scala, op haar beurt, versterkt haar positie in de handwerkmarkt, want QUILT & ZO past perfect tussen de andere hobbybladen van Scala.

 

Ashja Bosboom-Fetvaciyan, directeur/uitgever: “QUILT & ZO heeft veel potentie in Nederland. Met deze uitbreiding bieden we een nichemerk over quilten aan in de markt en bouwen we ons hobbypakket uit: HobbyHandig is inhoudelijk een breed hobbyblad, Creatief met Kaarten en Cards & Scrap gaan over papierdecoratie en kaarten maken en Poppenhuizen en Miniaturen over de miniatuurhobby. Het handwerktijdschrift QUILT & ZO vult dit pakket perfect aan. Quilten staat centraal en dat in de breedste zin van het woord.”

 

De leidinggevende van Partner Medien uit Stuttgart, Heiko Christensen, verheugt zich op de samenwerking met Scala: “Wij hebben gekozen voor Scala als ‘lokale’ specialist die de Nederlandse markt en de hobbymarkt kent. Dat komt het product, in alle opzichten, ten goede.

 

Scala
De Amersfoortse uitgeverij, die bekend staat om haar innovatieve beleid, timmert stevig aan de weg. In de afgelopen twee jaar heeft ze vele hobbytitels overgenomen, waaronder: HobbyHandig, Cards & Scrap, Creatief met Kaarten en Kadoosjes. Twee van deze titels zet Scala ook uit in de Franstalige markt. Daarnaast geeft Scala verschillende hobbyspecials uit en maakt ze de CreAgenda 2014. Andere titels van Scala zijn: Digital Movie (hardware voor bewegend beeld), Luister (klassieke muziek), Media Detail (consumentenelektronica) en Railhobby (grootbedrijf en modelspoor). Alle tijdschriften zijn beschikbaar voor tablets. Tevens bevatten de sites communities door en voor de doelgroep. Met haar crossmediale aanpak brengt Scala liefhebbers samen in hun passie.

 

Medien Verlag
De Duitse uitgeverij Partner Medien geeft niet alleen diverse hobbybladen op het gebied van borduren, beren en floristiek uit, maar is tevens uitgever van de meest gelezen Patchwork familie: Patchwork Magazin, Patchwork Spezial, Patchwork Professional en Quilt & ZO. Daarnaast verschijnen onder haar vlag regelmatig specials, bijvoorbeeld rond het maken van hippe tassen en leuke accessoires voor de kinderkamer.

 

 

www.uitgeverijscala.nl

 

 

 

 Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

 Vacatures en stages in media en marketingcommunicatie