Schiphol lanceert reismaatjes-app
08-08-2013 20:40:06 | Door: Nico Scherphuis | hits: 3600 | Tags:

 

Je mag dan verliefd zijn en alles met je prille liefde willen ondernemen. Maar samen op vakantie gaan, valt daar in de eerste liefdesperiode niet onder. 83 Procent van de vrouwen ziet zo’n eerste gezamenlijke trip namelijk als de ultieme relatietest en wacht eerst liever vijftien dates af voordat ze de koffers pakt met hun prille liefde. Dat blijkt uit onderzoek van Sanoma onder 2200 (single) vrouwen.

 

Het uitgevoerde onderzoek is uitgevoerd naar aanleiding van de nieuwe app van Schiphol: de Reismaatjes app. De facebook app biedt de mogelijkheid om op een ludieke manier te testen wat voor type reiziger je bent. Vervolgens kun je je geliefde (maar ook vrienden en familie) uitnodigen om de test ook te doen, om zo uiteindelijk te bekijken hoe jullie met elkaar matchen als mogelijke reismaatjes. Bij lancering van de Facebook app, bleek deze het meest gebruikt door jonge vrouwen.

 

Samen op vakantie gaan is een grote stap voor elke relatie, blijkt uit onderzoek van Sanoma onder 2200 single vrouwen. Zo ziet 83 procent de eerste vakantie samen als de ultieme relatietest. En gaat 55 procent nog eerder naar de schoonouders van haar partner in spé dan samen op vakantie. Ook duurt het gemiddeld zo’n 15 dates voordat zij voor het eerst de reiskoffers durft te pakken met een potentiele partner.

 

De ondervraagde vrouwen zijn vooral bang om af te knappen op hun nieuwe liefde tijdens de eerste vakantie samen. Ze vrezen vooral mannen die tijdens de liefdesvakantie de hele dag met hun telefoon bezig zijn, flirten met andere vrouwen en ’s nachts snurken. Grote pluspunten zijn avontuurlijk ingestelde mannen (24 procent) en mannen die een vrouw nieuwe dingen kan leren of laten zien (30 procent).

 

 

www.schipholreismaatjes.nl

 

 

 Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie