Shopkorting: Nederland spaart massaal via spaarsystemen
16-06-2014 10:37:48 | Door: Nico Scherphuis | hits: 3835 | Tags:

Bijna driekwart van de Nederlanders (74%) maakt gebruik van spaarsystemen bij (online) winkels, zoals Airmiles en DE-spaarpunten. Dit blijkt uit onderzoek van Shopkorting, een online cashback-platform dat leden extra korting geeft op online aankopen, om meer inzicht te krijgen in het gedrag van de spaarders. Een opvallend resultaat uit het onderzoek is dat meer mensen met een inkomen van hoger dan twee maal modaal sparen via spaarsystemen dan degenen met een inkomen van beneden modaal, respectievelijk 81 en 72 procent. Het zijn ook degenen die in bezit zijn van een smartphone die vaker sparen, namelijk 80 procent versus degene zonder smartphone (60%).

 

Nederlanders staan bekend om hun spaarzaamheid. Er is dan ook een grote hoeveelheid spaarsystemen waar men te kust en te keur uit kan kiezen, zoals Airmiles en DE-spaarpunten maar ook bij bijvoorbeeld bouwmarkten en drogisterijen. Shopkorting deed onderzoek in samenwerking met onderzoeksbureau inVotes van Maurice de Hond onder 400 respondenten. Hieruit bleek dat de meeste spaarders (58%) bij twee tot vier verschillende organisaties sparen, gevolgd door spaarders die bij vijf tot tien organisaties sparen (15%). Er zijn slechts weinigen (4%) die bij meer dan tien organisaties sparen. Zowel vrouwen als mannen sparen via spaarsystemen. 67 Procent van de mannen geeft aan mee te doen aan spaaracties en 81 procent van de vrouwelijke respondenten. De huishoudens die het meeste sparen zijn die met meer dan vijf personen (90%), eenpersoonshuishoudens sparen met 67 procent het minst.

 

Locatiegebonden

De hoogste concentratie spaarders vinden we in het oosten van het land (79%) en Rotterdammers zijn spaarzamer dan Amsterdammers met respectievelijk 70 en 61 procenten. Als de spaarders de keuze hebben, sparen ze het liefste via waarde- en tegoedbonnen (34%) gevolgd door spaarpunten en -zegels (30%). Ook cashback shoppen, waarbij deelnemers geld terug krijgen in de vorm van een korting op de prijs van hun internetaankoop bij een aangesloten webshop, is relatief populair en komt op de vierde plaats. Het zijn vooral de Amsterdammers die deze manier van sparen gebruiken (21%), de Rotterdammers gebruiken deze vorm veel minder vaak (8%).

 

Ared Yelkenci, algemeen directeur Shopkorting: ‘Nederlanders sparen graag en veel, wat voor de loyaliteit richting webshops voordelig is. Consumenten zijn eerder geneigd om een vervolgaankoop te doen bij een webshop die gebruik maakt van een spaarsysteem.’

 

Over Shopkorting.nl

Shopkorting.nl is eind 2008 opgericht en biedt geregistreerde leden een gratis extra korting (cashback) bovenop de online korting van hun internetaankoop bij een aangesloten webwinkel. Gemiddeld ontvangt Shopkorting ruim 200.000 unieke bezoekers per maand. De shopkorting wordt automatisch verrekend door een speciale tracking technologie. De korting komt binnen 48 uur in het persoonlijke account van de leden terecht en kan na goedkeuring op ieder moment worden uitbetaald. Lidmaatschap van het casback-platform is geheel gratis. Shopkorting is aangesloten bij Thuiswinkel Waarborg.

 

www.shopkorting.nl

www.shopkorting.be

 


 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

 Vacatures en stages in media en marketingcommunicatie