Shopkorting.nl: Cashback shoppen in 2014 geduchte concurrent van Air Miles
09-01-2014 15:20:36 | Door: Nico Scherphuis | hits: 4331 | Tags:

Sparen voor artikelen met Air Miles en zegeltjes is steeds minder populair onder consumenten. Door hogere bespaarpercentages, gebruiksgemak en het sparen voor artikelen die klanten daadwerkelijk willen hebben, wint het zogenaamde cashback shoppen snel aan terrein. Ared Yelkenci, algemeen directeur van cashback-platform Shopkorting  verwacht dat deze manier van sparen een vogelvlucht neemt in 2014.

 

Cashback shoppen is een moderne versie van het oeroude zegeltjes plakken. Via lidmaatschap van een cashback-platform krijgen leden geld terug op hun online aankopen bij aangesloten webwinkels. Nederlanders omarmen deze vorm van besparen steeds meer wegens het gebruiksgemak en de hogere rendementen, vooral als het om duurdere producten gaat. De kortingen bij een cashback-platform kunnen oplopen tot maar liefst 20 procent van het aankoopbedrag. Lid worden is gratis.

 

Niet ieder halfjaar naar de Efteling
Het oudste nog actieve spaarprogramma is van Douwe Egberts en stamt uit 1924. Nadelen van het oer-Hollandse zegeltjes sparen zijn met name het geduld dat de consument er voor moet opbrengen en de vaak kortlopende acties, waardoor spaarders het risico lopen zegels te kort te komen. Het rendement van volle spaarkaarten en Air Miles is daarnaast betrekkelijk laag: de besparingen schommelen gemiddeld rond de vier procent. Yelkenci: ‘Bovendien spaar je vaak voor artikelen uit een nietszeggende shop, waar je hard moet zoeken tot je iets naar je gading vindt. Op een gegeven moment heb je voldoende badhanddoeken, mokken of theeglazen en je hoeft ook niet ieder halfjaar naar de Efteling.’

 

Miljoenen euro’s aan korting
Cashback-platformen werken niet met digitale spaarkaarten. In plaats daarvan komt de korting die een consument krijgt als deze via Shopkorting een product van een aangesloten webwinkel bestelt, binnen 48 uur in het persoonlijke account te staan en wordt na autorisatie teruggestort op zijn of haar rekeningnummer. De consument heeft de keuze uit miljoenen producten bij alle aangesloten webshops, waaronder Bol.com, Zalando en De Bijenkorf.

 

De populariteit van cashback shoppen blijkt uit de uitbetaalde kortingen van Shopkorting.nl. Sinds de oprichting in 2008 heeft het cashback-platform al ruim 1 miljoen euro aan kortingen teruggestort naar haar leden.

 

Over Shopkorting.nl
Shopkorting.nl is eind 2008 opgericht en biedt geregistreerde leden een gratis extra korting (cashback) bovenop de online korting van hun internetaankoop bij een aangesloten webwinkel. Gemiddeld ontvangt Shopkorting ruim 200.000 unieke bezoekers per maand. De shopkorting wordt automatisch verrekend door een speciale tracking technologie. De korting komt binnen 48 uur in het persoonlijke account van de leden terecht en kan na goedkeuring op ieder moment worden uitbetaald. Lidmaatschap van het casback-platform is geheel gratis. Shopkorting is aangesloten bij Thuiswinkel Waarborg. 

 

www.shopkorting.nl

www.shopkorting.be

 

 

 

 Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

 Vacatures en stages in media en marketingcommunicatie