Siemens verlengt contract met Orange Business Services
24-02-2014 14:25:05 | Door: Nico Scherphuis | hits: 3287 | Tags:

Siemens, wereldwijd een grote speler op het gebied van elektronica en elektrotechniek, beloont Orange Business Services met een contractverlenging en –uitbreiding voor een wereldomvattend Wide Area Network (WAN) waarmee 1500 locaties in 90 landen worden verbonden, waaronder de Benelux. Door de goede prestaties van de communicatie-infrastructuur is Siemens in staat om cloud-diensten en –applicaties volledig te benutten, evenals VoIP en telepresence. Daarnaast kan Siemens door Orange’s infrastructuur de ondersteuning van de bedrijfsprocessen verbeteren.

 

Naast de bestaande 1030 locaties in 69 landen die Orange Business Services sinds 2009 voor Siemens beheert, zal het bedrijf 470 locaties in 26 landen als onderdeel van de netwerkuitbreiding migreren. De additionele consolidatie zal de complexiteit verder terugdringen en tegelijkertijd de netwerkprestaties en flexibiliteit vergroten.

 

“Als wereldwijde speler met kantoren over de hele wereld, vragen wij om een betrouwbaar en duurzaam communicatienetwerk waarmee onze business wordt ondersteund. Het netwerk moet mee kunnen gaan met de verdere ontwikkeling van onze business,” zegt Dr. Norbert Kleinjohann, CIO Siemens. “We kiezen voor Orange Business Services omdat het bedrijf in staat is mondiaal naadloze Multi Protocol Label Switching (MPLS)-netwerkdekking te leveren, in combinatie met de hoge beveiligingsstandaarden, kwaliteit van de diensten, lokale ondersteuning en de aantrekkelijke prijs-prestatieverhouding. Daarnaast waarderen wij de flexibiliteit en goede samenwerking. Orange Business Services is gedurende de afgelopen jaren voor Siemens een vertrouwenspartner geweest.”

 

Na verloop van tijd is de vraag van Siemens naar WAN toegenomen, door de virtuele teams en telewerkers die op afstand samen aan projecten werken. Orange Business Services kan voldoen aan de veranderende behoeften van de klant door succesvolle oplossingen, bestaande uit de volgende generatie technologie, te combineren met een kosteneffectieve en innovatieve dienstenportfolio, inclusief cloud en web gebaseerde diensten en oplossingen. Bovendien zorgt Orange Business Services met een toegewijd aanspreekpunt, servicedesk en de lokale aanwezigheid in 166 landen ervoor dat Siemens premium beheerde netwerkdiensten in de 90 landen geleverd krijgt. Dit werkt op basis van globaal en lokale besturing die in samenspraak met de klant wordt ingezet.

 

“We zijn blij dat Siemens ons heeft gekozen voor de migratie van 470 extra locaties. Ook zijn we verheugd dat we de kritische wereldwijde communicatie-infrastructuur kunnen blijven beheren,” zegt Dr. Helmut Reisinger, senior vice president Orange Business Services Europa, Rusland & CIS.  “Als bedrijf met een pionierende rol op technologisch vlak, heeft Siemens hoge benchmarks voor dit project. Door innovatieve oplossingen met robuuste en naadloze netwerkdiensten op wereldwijd niveau te combineren, beschikt Orange Business Services over de expertise om projecten van deze omvang te implementeren en te beheren, met inbegrip van alle gebieden in de snelgroeiende opkomende markten. Onze globale en lokale bestuurscapaciteiten hebben in aanvulling op onze toonaangevende wereldwijde netwerkmogelijkheden zeker het verschil gemaakt."

 

Over Orange Business Services

Orange Business Services, de tak van Orange gespecialiseerd in B2B-diensten, is een toonaangevende wereldwijde integrator van communicatieoplossingen voor multinationals. Met ‘s werelds grootste, naadloze netwerk voor spraak en data dekt Orange Business Services 220 landen en gebieden met lokale ondersteuning in 166 landen. Met een uitgebreid pakket van communicatiediensten zoals cloud computing, enterprise mobility, M2M, security, unified communications, videoconferencing en breedband levert Orange Business Services wereldwijd een best-in-class klantervaring. Duizenden enterprise-klanten en 1,4 miljoen mobiele datagebruikers vertrouwen op het internationale platform van Orange Business Services voor hun communicatie en hun bedrijfsvoering. Orange Business Services sleepte tijdens het jaarlijkse World Communication Award Event 2012 drie awards met de hoogste accreditatie in de telecomindustrie in de wacht, namelijk Best Global Operator, Best Cloud Service en User’s Choice Award. Orange Business Services werd vijf keer uitgeroepen tot Best Global Operator tijdens de World Communication Awards.

 

www.orange-business.com

 

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

 Vacatures in media- en marketingcommunicatie

 

 

  Cross Media Congres | 14 mei 2014 | Amsterdam