Sietze Rademaker en Dirk van den Esschert naar XITE
03-02-2014 17:13:29 | Door: Nico Scherphuis | hits: 5469 | Tags:

 

 

Vlnr: Derk Nijssen, Cees Honig. Sietze Rademaker en Dirk van den Esschert  

 

XITE heeft Sietze Rademaker (35) en Dirk van den Esschert (45) aangesteld als respectievelijk Chief Commercial Officer (CCO) en Chief Financial Officer (CFO). De grootste muziek televisiezender van Nederland versterkt hiermee haar directieteam, zodat een invulling kan worden gegeven aan de internationale expansie van XITE. Naast de nieuwkomers Rademaker en Van den Esschert bestaat de directie uit Cees Honig (COO) en oprichter Derk Nijssen (CEO).

 

Rademaker: ‘Mijn voornaamste doel is om XITE producten te ontwikkelen die een nog groter publiek gaan bereiken, zowel op TV, mobiel als online. Daarnaast ga ik mij inzetten om XITE internationaal op de kaart te zetten.’

 

Van den Esschert: ‘Mijn voornaamste taak bij XITE is om de financiële kant van XITE klaar te maken voor internationale groei.’

 

Derk Nijssen, CEO van XITE: ‘We zijn erg blij dat we beide heren aan XITE hebben weten te binden. We zijn nu klaar voor een volgende stap.”

 

Over Sietze Rademaker

Na zijn studie rechten aan de VU Amsterdam is Rademaker begonnen met het opzetten van de publishing en licensing afdeling bij MassiveMusic, een van de grootste producenten ter wereld van muziek onder bewegend beeld. De laatste jaren was Rademaker bij muziekdienst Spotify medeverantwoordelijk voor de Nederlandse lancering.

 

Over Dirk van den Esschert

Van den Esschert heeft Economie gestudeerd aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Hij heeft brede financiële en internationale ervaring opgedaan bij onder andere Waterland Private Equity, PwC, KPN en A-Film Distributions.

 

Over XITE

XITE bereikt in totaal 5,8 miljoen huishoudens en is daarmee de grootste muziektelevisiezender van Nederland. XITE werkt nauw samen met alle grote platenmaatschappijen en maakt daarnaast eigen programma’s zoals het dagelijkse live programma Daily Noise, waarin presentatoren Sol Wortelboer en Ingrid Jansen artiesten ontvangen. XITE is actief in Nederland en België en verwacht dit jaar een verdere internationale groei. 

 

www.tincpr.com

www.xite.nl

 

 

 

 Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

 Vacatures en stages in media en marketingcommunicatie