Sightcorp lanceert emotieherkennings- en eyetracking software voor mobiele platformen
10-02-2014 23:00:00 | Door: Nico Scherphuis | hits: 4502 | Tags:

Klanten van Sightcorp kunnen nu gebruikmaken van mobiele platformen om gedrag en interesses van hun gebruikers beter te begrijpen. Hierdoor zijn zij beter in staat om gerichte content en innovatieve mobiele applicaties te creëren.

 

  

CrowdSight Software Development Kit (SDK) maakt het mogelijk om interesses en respons van publiek op visuele stimuli in real-life situaties te meten. De SDK verzamelt real-time informatie over leeftijd en geslacht, stemming, kledingstijl, aandacht en emotionele reacties van publiek dat naar digitale billboards kijkt of bijvoorbeeld een winkel bezoekt. Met deze informatie kunnen bedrijven doelgerichte marketing campagnes opzetten en hun reclame content beter op specifieke klantprofielen afstemmen.

 

Bovendien, biedt het bedrijf met InSight SDK een doeltreffende eyetracking- en emotieherkenningsoplossing voor individuele analyse doeleinden.

 

"Sightcorp ontsluit het enorme potentieel van gezichtsanalyse-technologie voor een ??brede markt door het aanbieden van twee doeltreffende en eenvoudig te integreren Software Development Kits voor individuele en publieks-analyse. Onze oplossingen zijn reeds geruime tijd beschikbaar voor Windows, Mac-OS en Linux bestuurssystemen. We zijn er trots op dat we daar nu ook Android en iOS-mobiel aan kunnen toevoegen," zegt Jan Pruis, CEO van Sightcorp.

 

Met ruime ervaring in diverse verticale markten, helpt Sightcorp technologiebedrijven met de ontwikkeling van next generation producten in markten zoals digital signage en narrowcasting, audio-video system integrators, marktonderzoek, gaming en beveiliging.

 

Over Sightcorp

Sightcorp is een spin-off van de Faculteit Wiskunde en Informatica van de Universiteit van Amsterdam (UVA) en is mede opgericht door Jan Pruis (CEO), dr. Roberto Valenti (CTO), en prof. dr. Theo Gevers (CSO). Wij zijn pioniers in het combineren van Automatische Gezichtsanalyse met Eyetracking Technologie. Wij ontwikkelen geavanceerde computer vision algoritmes en oplossingen die, op basis van beelden van mensen, het mogelijk maken om hun interesse, profiel en diepe onbewuste reactie op stimuli in real-time situaties beter te leren begrijpen. Onze technologie wordt gebruikt in: Markt Onderzoek, Creatieve Industrie, Audio Video System Integrators, Digital Signage en Narrowcasting, Beveiliging en Monitoring en R&D.

 

www.sightcorp.com

 

 

 Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

 Vacatures en stages in media en marketingcommunicatie