Simpel-incasso.nl: Nieuw internetplatform maakt einde aan hoge incassokosten
01-10-2013 14:15:56 | Door: Nico Scherphuis | hits: 3445 | Tags:

Incassokosten zijn in Nederland onnodig hoog. Dankzij een wettelijke regeling mogen incassobureaus na twee weken al 15% opslag eisen met een minimum van Euro 40. Voor ondernemers vormen die kosten een obstakel om hun vordering uit handen te geven. Hun klanten ervaren de incassokosten als onredelijk en weigeren vaak die te betalen. Een nieuw internetplatform voor ondernemers hanteert als eerste vaste lage incassokosten. In plaats van de wettelijke mogelijkheden volledig te benutten brengt Simpel-incasso de debiteur slechts Euro 17,50 in rekening voor een eenvoudige procedure. Daardoor zal hij sneller betalen. Doet hij dat toch niet, dan kan de gebruiker met het systeem eenvoudig de stap naar de rechter maken.

 

Wanbetaling is een van de belangrijkste oorzaken van faillissementen. En toch wachten ondernemers vaak veel te lang met het innen van onbetaalde facturen, uit vrees de relatie met klanten op het spel te zetten. De hoge kosten die incassobureaus hiervoor in rekening brengen schrikken zowel ondernemers als hun klanten af. Met als gevolg dat er in Nederland momenteel miljarden aan onbetaalde facturen zijn. De nieuwe incassowetgeving uit 2012 moest een einde maken aan onredelijk hoge incassokosten, maar heeft juist een nieuw verdienmodel gecreëerd voor veel incassobureaus. Ondernemers zijn daarmee niet geholpen. Simpel-incasso doorbreekt die trend met een nieuwe oplossing voor de betalingsproblemen van ondernemend Nederland.

 

Rechterlijke macht
Onnodig hoge incassokosten zijn ook de rechters een doorn in het oog. Eerder dit jaar deed een werkgroep uit de rechterlijke macht een aantal aanbevelingen om de buitengerechtelijke incassokosten, die sinds 1 juli 2012 bij wet geregeld zijn, nog verder aan banden te leggen. Ook vanuit de politiek wordt die wens geuit. Het nieuwe internetplatform laat nu zien dat een incassoprocedure tegen lage kosten mogelijk is. De nieuwe, klantvriendelijke methode betekent een forse kostenbesparing voor ondernemers en zorgt voor snellere betaling.

 

Online
Met slimme automatisering hebben de initiatiefnemers - zelf ervaren ondernemers - het mogelijk gemaakt dat gebruikers van het platform hun eigen incasso's beheren. Ondernemers kunnen online een dossier aanmaken en het incassotraject starten. Het systeem stuurt vervolgens incassobrieven en e-mails om de debiteur tot betalen te dwingen. De hiervoor benodigde rente- en kostenberekeningen worden automatisch uitgevoerd. Het systeem geeft daarnaast de mogelijkheid om online een overeenkomst tot betalingsregeling te sluiten.

 

Stok achter de deur
Ondanks de klantvriendelijke aanpak, heeft de gebruiker van Simpel-incasso wel een stok achter de deur. Als er na een maand nog steeds niet is betaald, kan het dossier met een druk op de knop naar de deurwaarder worden gestuurd. Daarop wordt direct een gerechtelijk traject gestart. Hiervoor wordt samengewerkt met een landelijk werkende deurwaardersorganisatie.

 

http://simpel-incasso.nl

 

Dit persbericht is gedistribueerd door ANP Pers Support  

 

                                                                                                Home

 

www.perssupport.nl/apssite/permalink/77980