Singlessite.nl: Man spendeert meer geld dan vrouw voorafgaand aan eerste date
13-11-2013 13:24:39 | Door: Nico Scherphuis | hits: 3409 | Tags:

Mannen geven meer geld uit voorafgaand aan een eerste afspraakje dan vrouwen.  Zo gaan ze vaker naar de kapper, kopen ze geregeld een nieuwe aftershave en nemen ze een klein cadeautje mee voor de dame in kwestie. Dit blijkt uit onderzoek van online magazine Singlessite.nl dat 1150 singles ondervroeg naar hun uitgavepatroon voor een eerste date.

 

Budget date

De single vrouw is doorgaans nogal zuinig. Slechts 8 procent gaat met een date in het vooruitzicht shoppen voor een nieuwe kleding en een nog kleiner percentage brengt een bezoekje aan de kapper of schoonheidsspecialiste. Ruim een kwart van hen geeft minder dan 20 euro uit. Een kleinigheidje meenemen voor de man in kwestie zien de meeste dames ook niet zitten. Slechts 2 procent doet dit. De enige uitschieter van de single vrouw is lingerie. 12 procent zegt altijd nieuw ondergoed aan te schaffen voorafgaand aan een date.

 

Eerste indruk

De single man lijkt zicht iets meer te bekommeren om zijn eerste indruk geeft daar ook meer geld aan uit. Ongeveer 16 procent brengt voor het moment suprême een bezoekje aan de kapper, 10 procent koopt een nieuwe aftershave en 9 procent gaat voor zichzelf nieuwe kleding shoppen. Ook een klein cadeautje voor de dame ontbreekt veelal niet. Een kwart van de heren zegt meestal tussen de 20 en 40 euro te spenderen voorafgaand aan de date. Aan nieuw ondergoed hecht de single man veel minder waarde. Slechts 2 procent koopt een nieuwe slip of boxer.

 

www.singlessite.nl

 

 

 

 Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

 Vacatures en stages in media en marketingcommunicatie