Social food network HungryPeople gelanceerd
05-02-2014 23:00:00 | Door: Nico Scherphuis | hits: 3675 | Tags:

 

 

Liefhebbers van lekker eten kunnen hun hart ophalen met de nieuwe sociale netwerk-site HungryPeople. Dit social food network biedt gebruikers de mogelijkheid om hun beste recepten te delen met de wereld en tegelijkertijd geïnspireerd te raken door de recepten van anderen. Op HungryPeople is plek voor iedereen die iets met eten heeft, van thuiskok tot restaurant, culinaire blogger of meesterchef. Bijzonder aan het platform is bovendien dat voor ieder recept een kleine donatie wordt gedaan aan een goed food doel.

 

Aantrekkelijke plek voor culinaire inspiratie

Social food network HungryPeople is opgericht door de 22-jarige internetondernemer Koen Zwaan die graag mensen wil verbinden rondom het thema eten. 'Ik heb zelf altijd een grote passie voor lekker eten en koken gehad, maar ik miste op het internet een aantrekkelijke plek waar ik mijn eigen recepten makkelijk kon delen en tegelijkertijd in aanraking kwam met recepten van anderen. Uit dit gemis ontstond het eerste idee voor HungryPeople. Inmiddels hebben we een communitysite gebouwd waarop iedereen die iets met eten heeft terecht kan. Onze doelstelling is om uiteindelijk, ook internationaal, het overkoepelende social medium rondom eten te worden,' zegt Zwaan. In 2013 wendde hij zich met zijn idee tot twee ervaren internetondernemers en een communicatiespecialist. Samen ontwikkelde het viertal HungryPeople tot een platform waarop liefhebbers van lekker eten heel makkelijk recepten kunnen delen en zich kunnen laten inspireren.

 

Verbinding met goede doelen

'Op HungryPeople kan iedereen dagelijks terecht voor de lekkerste recepten van je vrienden of je favoriete smaakmakers. Bovendien is HungryPeople volledig geïntegreerd met Facebook, zodat je alles makkelijk kunt delen. Als bedrijf vinden we het ook belangrijk om duurzaam te ondernemen en wat terug te doen voor mensen voor wie eten niet zo vanzelfsprekend is. Daarom doneert HungryPeople voor ieder recept dat door een lid van onze community wordt geüpload een klein bedrag aan goede doelen zoals Oxfam Novib en The Hunger Project,' aldus mede-oprichter Maurice Seleky.

 

Platform voor iedereen: van thuiskoks tot meesterchefs

HungryPeople biedt daarnaast andere functies aan, zoals het bouwen van eigen receptencollecties, redactionele verhalen op het HungryPeople-blog en het volgen van vrienden, restaurants, thuiskoks, foodbrands, culinaire bloggers en meesterchefs. Bedrijven en bloggers die al een eigen kanaal op HungryPeople hebben aangemaakt zijn Bilder & De Clercq, Brandstof, Fruitful Office, HelloFresh, Six & Sons, SLA, The Lion Kitchen, Uit Pauline's Keuken, VanChefs en Vinnies Deli. De site blijft komende maand nog bèta, maar is volledig operationeel en wordt al actief gebruikt door een snel groeiende groep enthousiaste gebruikers.

 

www.hungrypeople.com   

 

 

 Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

 Vacatures en stages in media en marketingcommunicatie