Social trading-platform eToro richt zich op Nederlandse markt
07-02-2014 12:16:12 | Door: Nico Scherphuis | hits: 4211 | Tags:

Het social trading platform eToro richt zich voortaan ook actief op Nederland. De investerings-community, die momenteel meer dan 3 miljoen geregistreerde gebruikers telt in ruim 200 landen, maakt zich op om via zijn platform ook de Nederlandse particuliere belegger een sociaal,  transparant en betrouwbaar alternatief te bieden voor traditionele beleggingswijzen.

 

eToro is in 2007 in Tel-Aviv opgericht door de broers Yoni en Ronen Assia en David Ring. Sindsdien heeft de netwerk-community een spectaculaire groei doorgemaakt; in zes jaar tijd is het platform de grens van 3 miljoen geregistreerde gebruikers wereldwijd gepasseerd en zijn er meer dan 100 miljoen investeringen gedaan. Het platform groeit iedere maand nog met dubbele cijfers.

 

De CEO van eToro, Yoni Assia, geeft aan in hoeverre zijn bedrijf zich onderscheidt van andere initiatieven: “Wij brengen social trading echt in de praktijk. Een belangrijk verschil met andere beleggingsinitiatieven is dan ook dat onze gebruikers de portfolio's en strategieën van elkaar kunnen kopiëren, en daarmee ook die van de 'traders' in het netwerk die over langere tijd goede resultaten geboekt hebben. De Nederlandse top traders zijn te vinden via www.etoro.nl. Een ander groot verschil met de andere beleggingssites is het feit dat de instapsom laag is. Voor slechts 50 dollar kan de nieuwe trader aan de slag en kan hij met behulp van de slimme constructies om de risico’s van hefboominstrumenten beheersbaar te houden zijn beleggingskapitaal vermeerderen.”

 

Platform

Het hart van de investerings-community wordt gevormd door OpenBook, het social trading-gedeelte van het eToro-platform. Op OpenBook kunnen alle handelaars de beleggingsactiviteiten van de andere leden van het platform inzien en volgen. OpenBook is gekoppeld aan WebTrader, een platform met maatwerk-tabellen en grafieken, flexibele stop loss-niveaus, live financiële news feeds, interactieve chats tussen beleggers en vele verschillende beleggings- en leverage-opties. eToro heeft zijn platform ook geschikt gemaakt voor mobiele applicaties.

 

Beleggingsbeleid

De leden van de eToro community kunnen niet alleen beleggen in standaard objecten als goud, maar ook in aandelen die hun persoonlijke voorkeuren illustreren. Zo kunnen ze bijvoorbeeld investeren in merken als Manchester United, Sony en Apple,  of in technologiebedrijven als Facebook, Google en Twitter. eToro pleit voor een verantwoord beleggingsbeleid, met drie pijlers: beperkte leverage van 1:50, een order is maximaal 20% van de totale portefeuille en een volger kan met maximaal 20% van zijn portefeuille iemand anders kopiëren. Het platform voldoet aan de regelgeving die de Autoriteit Financiële Markten (AFM) en de Financial Conduct Authority (FCA) hebben opgesteld.

 

Assia: “Een van de belangrijkste redenen om ons platform op te richten was de wil om de beleggingssector transparanter te maken en vooral om hem te democratiseren. Met ons platform, dat staat of valt met de ‘wisdom of the crowd’, lijken we er heel aardig in te slagen; de financiële regie komt weer bij de individuele belegger te liggen.” eToro maakt het de aspirant belegger dan ook zo gemakkelijk mogelijk om zelf met het platform aan de slag te gaan; aan de hand van webinars en online tutorials kan hij zich inlezen, en vervolgens kan hij een proef-account aanmaken om het beleggen goed in de vingers te krijgen.

 

www.etoro.nl

 

 

 Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

 Vacatures en stages in media en marketingcommunicatie