SpeakUp wacht niet op afschaffen roaming tarief EU
01-07-2014 23:00:00 | Door: Nico Scherphuis | hits: 3299 | Tags:

Vooruitlopend op het afschaffen van de roaming tarieven in landen van de Europese Unie eind 2015, komt de Nederlandse telecom operator SpeakUp met een speciaal abonnement dat het mogelijk maakt om voor een klein bedrag in heel de EU te internetten, bellen en sms'en.

 

Met de dienst Roam Like Home maakt SpeakUp nu al een einde aan de roaming tarieven die binnen de EU worden gehanteerd. Sinds deze week zijn die tarieven volgens de nieuwe EU-regels verlaagd. Vooral de maximumprijs van internetten in het buitenland is stevig verlaagd van 54 naar 24 cent per MB.

 

Eurocommissaris Neelie Kroes heeft al jaren het doel om roaming tarieven af te schaffen. Dat betekent dat mensen in de hele EU kunnen bellen, sms'en en internetten voor hetzelfde tarief als ze in hun eigen land betalen. Het Europarlement heeft daar al mee ingestemd en als ook de Europese Raad het plan goedkeurt zullen roaming tarieven in alle EU-landen op 15 december 2015 helemaal afgeschaft zijn.

 

SpeakUp wil daar echter niet op wachten. Roam Like Home is een EU-abonnement waarvoor klanten slechts vijf euro per maand extra betalen, bovenop hun huidige abonnement. Voor dat bedrag kunnen ze, gewoon binnen hun eigen bundel, altijd en overal in de hele EU bellen, sms'en of data verbruiken.

 

Daarmee laat SpeakUp klanten zorgeloos bellen, sms'en en internetten terwijl ze in het buitenland zijn. Veel operators hebben add-on bundels waarmee mensen ook voor een bepaald bedrag hun mobiele telefoon kunnen gebruiken in het buitenland. Het verschil met Roam Like Home is dat het abonnement van SpeakUp veel meer gemak met zich meebrengt. Klanten hoeven niet meer ad hoc iets aan te schaffen. Bovendien is het bij standaard bundels zo dat klanten goed in de gaten moeten houden of ze niet over hun limieten heen gaan. Want daarna betalen ze vaak het maximale tarief. Bij Roam Like Home blijven dezelfde voorwaarden en tarieven van kracht die in Nederland ook geldig zijn.

 

SpeakUp is een in 2003 opgerichte telecom operator, gespecialiseerd in diensten met toegevoegde waarde en bijbehorende ontwikkelingen op het gebied van VoIP technologie en vast-mobiel integratie. Het bedrijf is geënt op de zakelijke markt.

 

 

 

www.roamlikehome.nl

www.speakup.nl

 

 

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

 Vacatures en stages in media en marketingcommunicatie