Spinnin’ Records populairste Nederlandse kanaal op Youtube
30-12-2013 23:00:00 | Door: Nico Scherphuis | hits: 4381 | Tags:

 

De Nederlandse platenmaatschappij Spinnin’ Records heeft de grens van 3 miljoen abonnees doorbroken en stevent af op 2 miljard views. Het is hiermee het meest populaire Nederlandse kanaal op Youtube. Op het kanaal zijn video’s te zien van internationale DJ’s als Martin Garrix, Afrojack, Nicky Romero, Sander van Doorn, Tiesto en Sunnery James & Ryan Marciano.  

 

Spinnin’ Records is wereldwijd verantwoordelijk voor de distributie, marketing en promotie van elektronische dance muziek. De platenmaatschappij wijdt de explosieve groei aan de definitieve doorbraak van Europese ‘dance’ muziek in Amerika en verwacht op zeer korte termijn  toe te treden tot de top 20 van best bekeken Youtube-kanalen wereldwijd.

 

 

Youtube is veruit het meest belangrijke social mediakanaal voor Spinnin’  en laat Facebook (1.492.474  fans) en Twitter (591.894 volgers) ruim achter zich. Meindert Kennis, Marketing Manager bij Spinnin’:”Ondanks onze grote following op Facebook en Twitter is ons  Youtube-kanaal momenteel ons grootste en meest effectieve promotiemiddel. Youtube heeft ons in staat gesteld een groot publiek rondom ons merk te bouwen. Hierdoor kunnen wij als platenmaatschappij doen wat we moeten doen en dat is de muziek waarin wij geloven onder de aandacht brengen van een grote, brede en trendsettende doelgroep.”

 

Volgens Meindert Kennis is Youtube eveneens een mooie graadmeter voor succes en kan het als aanjager dienen om een potentiële  hit door te laten breken. Zo scoorde de Nederlander Martin Garrix vorige maand als jongste DJ een nummer 1 notering in de Britse hitlijst. Kennis: 'Natuurlijk begint het succes bij het muzikale talent van Martin Garrix en de goede begeleiding van Spinnin’ Records en zijn artiestenmanagement Music Allstars Management. Maar dat de single Animals op Youtube ruim 100.000.000 views heeft, maakt het overbodig om te zeggen dat Youtube een belangrijke rol speelt bij de promotie van een plaat.'

 

Met het behalen van deze mijlpaal toont Spinnin’ zich onovertroffen binnen het dance en EDM-genre en het vakgebied van muziek management. Ter vergelijking: Spinnin’s directe concurrent in de V.S. Ultra Records heeft 1.900.000 abonnees.  

 

Over Spinnin’ Records

Spinnin’ Records, opgericht in 1999 in Hilversum, is een Nederlands platenlabel en internationaal toonaangevend op het gebied van dance muziek. Spinnin’ Records legt zich toe op de distributie, marketing en promotie van muziek van  DJ’s als Afrojack, Martin Garrix, Nicky Romero, Sander van Doorn, Tiesto en Sunnery James & Ryan Marciano.

 

www.spinninrecords.com

www.youtube.com/user/SpinninRec

 

 

 

 Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

 Vacatures en stages in media en marketingcommunicatie