WK voetbal breekt wereldwijd mediarecords
06-07-2014 23:00:00 | Door: Nico Scherphuis | hits: 3856 | Tags:

Nu de groepsfase in Brazilië is afgelopen, kunnen de tv-zenders terugkijken op twee uitstekende eerste weken van het WK voetbal 2014. De groepswedstrijden hebben in diverse landen geleid tot nieuwe tv-records, van België tot de VS. Dit heeft ook een gunstig effect gehad op de verkoop van tv-reclames en tv-abonnementen.

 

Voor het eerst zijn er ook aanwijzingen dat het tweede scherm in populariteit groeit. Tijdens de overwinning van Brazilië op Kroatië werden er 12,2 miljoen tweets gestuurd, en de wedstrijd zelf werd door enkele duizenden mensen bekeken via de streamdiensten van de diverse zenders. Maar het echte verhaal van de social media is dat van de groei van het aantal kijkers in openbare gelegenheden, wat nog maar eens de rol van de televisie bevestigt als het oorspronkelijke sociale medium voor het grote publiek.

 

De officiële cijfers zijn voorlopig nog niet bekend, maar de zenders hebben er alle vertrouwen in dat de kijkcijfers voor de finale op 13 juli de 909 miljoen uit 2010 (bij de finale Nederland – Spanje) zullen halen of misschien zelfs zullen overtreffen.

 

www.spot.nl

 

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

 Vacatures en stages in media en marketingcommunicatie