Start nominaties NVVS Seksuologie Media Prijs 2013
29-08-2013 11:37:14 | Door: Nico Scherphuis | hits: 3564 | Tags:

Wat verklaart het succes van Vijftig Tinten Grijs? Zonnen Nederlandse vrouwen minder topless en hebben ze minder vaak seks? Hebben traditionele machomannen vaker seks dan metroseksuele seksegenoten?

 

Deze en vele andere vragen stelden pers en programmamakers dit jaar aan NVVS-seksuologen. Voor alle Nederlandse media blijft seksualiteit een populair onderwerp. Soms prima gedocumenteerd, maar helaas ook vaak vol gebakken lucht, fabels en misverstanden, terwijl publiek en media gebaat zijn bij degelijke informatie, gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en bewezen effectieve hulpverlening.

 

Om gedegen mediaberichtgeving over seksualiteit te stimuleren, heeft de NVVS Seksuologie Media Prijs ingesteld. Hiermee wil de NVVS schrijvende pers en programmamakers voor radio, televisie en internet aansporen om goed gedoseerde, degelijke en uitgebalanceerde informatie te verstrekken over seksualiteit.

 

Zowel journalisten actief  in de schrijvende en bloggende pers, als makers van radio-, TV- of internetproducties kunnen tot 22 oktober 2013 via www.nvvs.info/mediaprijs meedingen naar de prijs, een bedrag van € 1500.

 

De inzendingen worden beoordeeld door een jury bestaande uit:

Bram Bakker;            Psychiater Vitaalpunt, Mind & Health

Erik van Beek;           Filosoof/seksuoloog NVVS; Seksuologisch Expertisecentrum Haarlem en Psychotherapiepraktijk “De nieuwe weg" Hoofddorp

Eva Broomans;          Psycholoog/seksuoloog-NVVS; Virenze

Jan-Willem Breure;    Documentairemaker, producent en directeur van JW Multimedia Productions, maker van de documentaire Are all men pedophiles? winnaar van de NVVS Seksuologie Mediaprijs 2013

Marije Janssen;        Programmamaker en publicist op het gebied van seksuele (sub)cultuur, feminisme, media en pornografie.

 

Op 22 november zal de prijs worden uitgereikt tijdens Ongestoord Genieten te Utrecht;. Dit is een theoretisch en laagdrempelige informatiedag over ongebruikelijke vormen van seksualiteit. Daarbij worden taboes en vooroordelen geslecht aan de hand van een inhoudelijk programma met films, vraaggesprekken en discussies.

 

www.ongestoordgenieten.info

www.nvvs.info/mediaprijs

 

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

 Vacatures in media- en marketingcommunicatie