Start-up PROOV verwerft sleuteltechnologie elektrisch rijden
08-04-2014 23:00:00 | Door: Nico Scherphuis | hits: 3522 | Tags:

PROOV heeft de meerderheid van de aandelen verworven van IPT Technology  in Duitsland en daarmee de sleuteltechnologie in elektrisch rijden. PROOV is de initiatiefnemer van draadloos laden van elektrisch vervoer in Nederland en maakt het mogelijk om een elektrische bus of vrachtwagen, te laten rijden tegen de kosten van een dieselbus. Daarmee is het rendabel om nu al over te schakelen op het rijden met emissievrije en geluidsarme elektrische vervoermiddelen en bij te dragen aan schoon en stil leefmilieu in de stad. IPT Technology is een dochterbedrijf van Conductix-Wampfler  (CXW).

 

René Zorge, oprichter en chief executive van PROOV is trots op de overname: "Hier hebben we anderhalf jaar aan gewerkt. Op oudejaarsdag hadden we deal rond en kregen we dertien weken om de financiering voor elkaar te krijgen. In de nacht van 1 april schudden we elkaar de hand en gisteren zijn alle formaliteiten afgerond. We hebben een absolute en wereldwijd baanbrekende technologie in handen voor elektrisch rijden."

 

"De burger, maar ook de ondernemer en de bestuurder van vandaag wil groen, gemakkelijk en goedkoop reizen. PROOV levert tegen concurrerende prijzen een compleet zorgvrij systeem van schoon en stil vervoer, met een handelingsvrij inductief laadsysteem. Onze overtuiging is dat elektrische laden kan zonder stekkers, schakelaars en snoeren: unplugged e-mobility," aldus mede-oprichter Arnaud van der Sluis en verantwoordelijk voor strategy & business development.

 

Met deze transactie is een combinatie ontstaan van een innovatieve technische ontwikkeling en de praktische uitvoerbaarheid van de techniek. PROOV levert een totaal draadloos oplaadsysteem voor zware voertuigen (stadsbussen, vrachtauto's, vuilniswagens etc.) PROOV levert de benodigde hardware, realiseert de systeemintegratie en -implementatie, garandeert de beschikbaarheid van het totale systeem gedurende de afgesproken levensduur en verzorgt additionele services zoals 24/7 monitoring, levering van verbruiks- & energie informatie.

 

Financiële gegevens over de transactie worden niet bekend gemaakt

 

www.proov.nl


 
 

  Cross Media Congres | 14 mei 2014 | Amsterdam

 

  Cross Media Awards | 14 mei 2014 | Amsterdam