Startup operator CrowdFone haalt startkapitaal op via Indiegogo
24-02-2014 23:00:00 | Door: Nico Scherphuis | hits: 4437 | Tags:

 

Vandaag start een crowdfunding-actie op Indiegogo, om het startkapitaal bij elkaar te krijgen voor CrowdFone. Het bedrijf gaat deze zomer van start als mobiel telecom bedrijf met nieuwe spelregels.

 

CrowdFone wordt de eerste Open mobiele operator van Nederland: Tarieven zonder bundels, prepaid en postpaid kost hetzelfde per minuut/MB/sms, een open source app en API, en een open communicatiestijl. Afrekenen kan onder meer via iDeal, Paypal en in Bitcoins. CrowdFone zal als wetgeving het toelaat rente betalen op prepaid krediet.

 

Het bedrijf wordt MVNO (virtuele mobiele operator) op een Nederlands mobiel 4G (LTE) netwerk, en valt waar nodig automatisch terug op 3G of 2G. CrowdFone biedt geen bundels aan; klanten betalen alleen voor wat ze echt gebruiken, en krijgen meer controle over instellingen en budget, zoals het instellen van aparte limieten voor bellen, sms en data, en een seintje als de limiet nadert. Alle verbruik wordt afgerond op de kleinst mogelijke eenheid. Beltegoed is onbeperkt houdbaar, de klant kan zelfs op elk moment z'n saldo geheel of gedeeltelijk terugboeken naar z'n bankrekening. De doelgroep is de technisch georiënteerde gebruiker, die met CrowdFone optimaal gebruik kan maken van de technische mogelijkheden die telecom biedt. Zo kan een Asterisk server of IP-PBX gekoppeld worden aan een mobiel nummer.

 

CrowdFone oprichter Paul Coerkamp: "De tijd is rijp voor een mobiele operator die zaken rigoureus anders aanpakt: Open communicatie, heldere tarieven, en een actieve dialoog met de community die zelf kan bij dragen aan innovatie op ons netwerk. Er kan technisch gezien zoveel meer dan vandaag geboden wordt, we vragen iedereen ons te helpen om dat voor elkaar te krijgen".

 

Ivo Wentholt, oprichter van Sharewire, CrowdFone's partner bij het ontwikkelen van de App: "Niet alleen is de App en API open, maar zelfs het ontwikkeltraject is dat. Dat is voor zover we weten uniek in Nederland, zeker in de telecom industrie die normaal gesproken vrij gesloten is. We hebben veel zin om met CrowdFone en de crowd een vernieuwend product neer te zetten".

 

Om CrowdFone van de grond te krijgen is minstens Euro 200.000 nodig. Dit bedrag zal worden gebruikt om het contract met de host operators af te ronden, technische systemen in te richten, en een mobiele App en API te ontwikkelen. Om dit bedrag bij elkaar te brengen wordt een aantal 'Perks' aangeboden die op de campagne website bij Indiegogo te vinden zijn. Er worden geen aandelen te koop aangeboden om ervoor te zorgen dat het bedrijf volledig onafhankelijk blijft en zijn beloftes kan nakomen. CrowdFone verwacht in de zomer van 2014 live te gaan, daarna zullen meerdere landen volgen afhankelijk van het succes in Nederland.

 

CrowdFone is een initiatief van Paul Coerkamp, Hans Smeets en Doug Lockyer, die hun sporen in de telecomindustrie hebben verdiend, en daardoor mede hebben bijgedragen aan de huidige problematische situatie. Door dit initiatief nemen ze hun verantwoordelijkheid.

 

www.crowdfone.com

www.indiegogo.com/projects/crowdfone

www.sharewire.net   

 

 

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

 Vacatures in media- en marketingcommunicatie

 

 

  Cross Media Congres | 14 mei 2014 | Amsterdam